View Single Post
Vechi 16.05.2012, 00:28:40
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
ESTE NORMAL CA DARUL DE LA DUMNEZEU ESTE BUN, NU POATE FI RAU, NU-I ASA?
Bun. Deci am cazut de acord ca vorbirea in limbi a lui Dumnezeu este un dar bun. Cum se impaca aceasta cu afirmatia ca darul este nefolositor si ca Pavel voia sa induca ideea ca s-o mai lase usor cu vorbirea in limbi si cu irationalitatea ei? Daca e bun, inseamna ca e bun si trebuie folosit. Si nici macar Pavel nu avea dreptul sa se opuna la asta. Doar circumstantele folosirii lui sunt discutabile.

Pana imi raspundeti, pentru ca ati fost amabil si mi-ati raspuns va voi raspunde si eu, desi unele intrebari au primit deja raspuns direct, nu numai prin alte intrebari, cum (chipurile) ati raspuns dvs:

Citat:
1.Este vorbirea in limbi a penticostalilor autentica sau este o manifestare malefica?
Depinde de care penticostali vorbim. V-am spus doar ca sunt multe feluri. Sunt si vorbiri autentice, si venite din fire si venite din duhuri straine, cum ati vazut la americanii de pe you tube. Si nu numai la cei ce si-au luat numele de penticostali, ci in general la cultele care vorbesc in limbi. (ca tot vreti sa vorbim la general) Asa a fost intotdeauna: unde este adevarul vine imediat si imitatia, ca musca la miere. Desiur, falsul si imitatia nu stau in aceeasi adunare, dar imitatia isi incearca periodic norocul peste tot.
Citat:
2.Cat de actuala si folositoare este aceasta manifestare in contextul multilingvismului si multiculturalismului de astazi?
Exact cat de folositoare era atunci cand a fost data, in contextul multilingvismului si multiculturalismului de atunci. Pentru ca vorbirea in limbi nu are nicio legatura cu acestea.
Citat:
In schimb nu gasesc nimic folositor la vorbirea voastra in limbi..
Ei, nu gasiti, asta e... Va putem ajuta sa gasiti. Dar nu contra dorintei dvs...

In ce priveste fluviul accela de intrebari pe care il tot puneti, ba pe tema bisericii, ba pe tema inchinarii in adevar, aveti, va rog, ingaduinta cu mine. Nu sunt Napoleon sa pot discuta pe mai multe planuri. Abia am timp sa va raspund la intrebarile pe tema vorbirii in limbi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.05.2012 at 00:51:25.