View Single Post
Vechi 04.09.2006, 15:53:09
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliecata2003
Parerea mea este ca te lasi mult prea mult condusa ce ceilalti si nu poti alegere tu intre adevar si minciuna, alb si negru.
La fel imi spune si fratele meu cand incerc sa-i arat ca nu exista reincarnare sau orice fel de prostii neortodoxe. Ca ma incred prea mult in cartile pe care le citesc ( de invatatura ortodoxa ) si ca nu am gandirea mea.:p

Toti Sfintii Parinti spun raspicat: sa nu crezi in vise. Chiar daca ai primi un vis de la Dumnezeu, nu se supara ca stie ca n-ai crezut de frica sa nu fie vrajmasul. In privinta duhovnicului: chiar daca este om, daca nu te poti increde in duhovnic atunci cu ce scop mai ai duhovnic? Ca sa te spovedesti? Duhovnicul trebuie sa te indrume si sa aiba grija sa nu ai vedenii dracesti crezand ca sunt de la Dumnezeu. Daca duhovnicul i-a spus sa nu creada in nici un vis si poate sa faca asta eu o respect forte mult pe mioara. Dar eu nu pot sa nu cred in vise in care mi-au aparut rude. Dar au fost vise ( la inceput cand ma intorceam spre ortodoxie ) de la diavol, si mi-a spus duhovnicul sa nu cred in vise. Si sfintii au fost inselati prin vedenii. Un sfant s-a trezit cu niste ingeri care s-au coborat cu o caruta de foc cu cai de foc spunandu-i ca il place asa de mult Dumnezeu incat l-a chemat in ceruri in car ca si pe Ilie. Sfantul si-a facut semnul crucii si cand sa puna piciorul in car acesta a disparut si si-a dat seama ca a fost in inselare. Dau exemplu cazuri ce mi s-au intamplat mie: visam nu stiu ce prostii si rapid imi era in gand ca era diavol si imi faceam semnul sfintei cruci in vis. Cand ma trezeam ma gandeam ca diavolul se bate cu mine in vise. Acum realizez ce plin de mandrie draceasca eram. Eu, marele Saurian sa bate cu dracii si-i invinge. Hai sa fim seriosi. Isi bateau joc dracii de mine. Sau mai tarziu imi visam bunicul si nu mai puteam de spaima in vis. Eu nu cred ca asta a fost vis de la Dumnezeu.

Te invidiez Mioara ca poti sa nu crezi in nici un vis:D Asta arata cat de mare ti-e credinta caci nu-ti trebuie semne. Dar eu... Eu am relatia mea cu Dumnezeu. Si cand are cineva un vis sau o traire duhovniceasca este de preferat sa fie intrebat duhovnicul ( pentru cei care cred in vise si alte chestii din astea ).

Cine e nedrept sa nedreptateasca inainte. Cine e spurcat sa se spurce inca. Cine este drept sa faca dreptate mai departe. Cine este sfant sa se sfinteasca inca.
Reply With Quote