View Single Post
Vechi 16.05.2012, 10:26:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Eu vorbesc despre acea vorbire in limbi asa cum este descrisa in epistolele pauline si in Faptele Sf.Apostoli.
Despre acea vorbire ati spus ca era dezaprobata de Pavel pentru ca anuleaza ratiunea si este doar o inflacarare de moment din care nu se intelege nimic. Sunt niste calificative cel putin ciudate pentru un dar al lui Dumnezeu. Ca sa nu mai zic ca nici vorba de anularea ratiunii sau inflacarare de moment...

Citat:
Asta este raspuns tipic protestant: "ceilalti sunt falsi, imitatori, noi suntem adevaratii".
Serios? Ca mie mi se pare teribil de ortodox...
(N-am zis ca noi suntem cei adevarati si altii nu. Avem si noi problemele noastre cu care ne luptam, dar neputintele noastre nu anuleaza adevarul lui Dumnezeu.)

Citat:
Dvoastra.vorbiti in limbi?
Numai cand vrea Dumnezeu. Dar nu as vorbi de ceva pe care il cunosc numai din auzite.

Citat:
Da, la inceputul propovaduirii vorbirea in limbi a fost darul lui Dumnezeu atat de folositor in raspandirea cu rapiditate a crestinismului. Spun folositor pentru ca prin vorbirea in limbi se propovaduia Evanghelia neamurilor in limbile lor.
Acum, eu v-am explicat aici scopul cu care a fost data vorbirea in limbi si si am facut-o cat de cat documentat; se poate si mai mult. Dvs nu m-ati contrazis, insa continuati cu vorbirea in limbi a fost inteleasa, deci rezulta ca a fost data pentru evanghelizare, deci rezulta ca toata lumea e fericita, pamantul e plat si apa curge pe alaturi. Sunt curioasa insa de unde aceste deductii, asa ca v-as intreba:

Puteti da vreo dovedi cu Biblia sau cu scrierile Sf Parinti ca vorbirea in limbi a fost folosita pentru a propovadui evanghelia neamurilor?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.05.2012 at 10:34:17.