View Single Post
  #722  
Vechi 16.05.2012, 15:02:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Mesaje: 2.612
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Ce anume simtiti in acele momente? Sunteti constienta? Sau nu mai stiti nimic despre dvoastra.?
Ce as putea sa simt? Simt ca ma rog. In toata viata mea nu mi-am pierdut niciodata cunostinta, am fost intotdeauna constienta de ceea ce se intampla, cu exceptia perioadelor cand dorm. Pe cuvant!
Poate va va surprinde, dar in timpul rugaciunii prin Duhul Sfant, fie ea in limba materna sau in limbi straine, omul este mult mai constient ca in alte situatii. Si asta pentru simplul motiv ca Duhul Sfant este acolo si limpezeste mintea omului.
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Stiti ce anume graiti in acele momente ?
Rareori. Daca as intelege ce spun nu s-ar numi dar, ci compunere din minte. Cel mult recunosc limba dupa timbru, plus cateva cuvinte. Dar mi s-a intamplat sa inteleaga altii ce spun. Nu foarte des, deoarece, chiar daca sunt penticostal, nu obisnuiesc sa ma rog cu voce tare.
Si sunt constienta ca aceste lucruri nu ar trebui spuse printre ortodocsi, caci sunt destui care abia asteapta sa sara si sa muste, dar hai sa vedem ce iese....
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Pai nu asta s-a intamplat la Pogorarea Duhului Sfant: Sf.Apostoli au propovaduit Evanghelia neamurilor ce erau adunate in Ierusalim (Fapte 2).
Nu asa se spune in Biblie. Se spune ca 120 de ucenici erau adunati in odaia de sus, deci apostoli, mireni, femei ( Fa 1:13-15, 2:1). La un moment dat Duhul Sfant se coboara peste cei adunati in odaia de sus si ei incep sa vorbeasca in limbi. Dar CU CINE? Acolo erau doar ei, evreii. Raspuns: cu Dumnezeu (1 Cor 14:2).
Auzind acest vuiet de vant puternic, strainii s-au adunat si au constatat cu uimire ca ii aud vorbind in limbile lor. Acei oameni erau prozeliti convertiti la iudaism, care venisera sa se inchine la Ierusalim cu ocazia Cincizecimii. Ei cunosteau credinta mozaica si citeau Scripturile ebraice. Venind in fiecare an la Ierusalim se descurcau cat de cat cu limba vorbita acolo, asa ca nu aveau neaparat nevoie sa auda predici in limbile lor. Efectul acelei vorbiri a fost insa efectul unui semn, care i-a pus pe ganduri.
Abia in Fa 2:14 se ridica Petru in picioare si incepe sa predice intr-o limba cunoscuta de toti, iar oamenii se convertesc. Nu in urma vorbirii in limbi, ci in urma predicii.
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Dar diferenta mare este ca atunci Sf.Apostoli vorbeau in aramaica, iar la neamuri ajungea cuvantul propovaduit in limba fiecaruia.
In cercurile teololgice se spune ca exista trei feluri de vorbiri in limbi:

xenolalia sau xenoglossia - credinciosul vorbeste prin Duhul Sfânt o limba cunoscuta; altii inteleg.
glossolalia - credinciosul vorbeste o limba necunoscuta de public; nu intelege nimeni - 1Cor 14:2
akolalia - credinciosul foloseste o anumita limba dar Duhul Sfânt face ca auditoriul sa „auda” limba lui.

Aveti dovezi ca la Cincizecime a fost akolalie, cum spuneti dvs, si nu xenoglossie? Caci iata ce spune Biblia:

"Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi." (FA 2:4). "sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul" nu prea pare aramaica, ci pur si simplu alte limbi...
__________________
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 16.05.2012 at 15:24:07.