View Single Post
Vechi 17.05.2012, 14:48:52
tinutza tinutza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cu aceasta ocazie, am posibilitatea sa te intreb, Glykys, anumite lucruri, sper sa nu te superi:

- Bunica ta, inainte de sfarsitul acestei vieti pamantesti, a fost spovedita si impartasita ?
- Daca am inteles eu bine din postarea Annei21, bunica ta ar fi avut mare evlavie la Sf Parascheva. E posibil ca ea sa se fi mantuit datorita rugaciunilor proprii catre Sf Parascheva, pe vremea cat era in viata?
- Cand ai rugat forumistii sa se roage pt bunica ta? In acest post al Pastelui care tocmai a trecut (2012) ?

Am intrebat de surse cu marturii asemanatoare sau, eventual, si din scrierile Sf Parinti, caci ma intereseaza urmatoarele aspecte:
- legatura dintre cei raposati si cei ramasi in viata, de o eventuala comunicare intre ei fara a se recurge la spiritism. (Auzisem de la cineva, dar nu am apucat sa intreb mai multe, ca o persoana ar fi visat un membru din familie care a decedat spunand-i sa nu mai planga din cauza decesului caci se ineaca in lacrimite ei, cam asa ceva, parca);
- Daca cei raposati pot vedea absolut tot ce se intampla cu cei de pe pamant;
- In ce masura ajuta rugaciunile si pomenile facute pt cei morti, in ce conditii, etc.
- Celui care a trecut la cele vesnice ii este in putinta sa faca ceva pt mantuirea lui personala? Sau si sa ajute in vre-un fel pe cei ramasi in viata?
- De asemenea, ma mai intereseaza si aspectul legat de mijlocirea sfintilor.

Legat de visele pe care le-a avut calugarul Constantin, cel care a devenit parintele Cleopa: exista vre-o carte scrisa de el care sa le contina, sau si mai bine vre-o inregistrare cu el ?

Despre existenta iadului si a raiului e de netagaduit, in opinia mea.
Ca mantuirea se obtine greu, sau foarte greu, e cam infricosator si descurajant. Stiu ca toata Sf Scriptura predica despre modul in care se poate obtine mantuirea. Usor de zis, greu de facut. Sau...poti avea impresia ca esti pe cale dar sa fi de fapt pe langa, in inselare. Am impresia ca in imparatia cerurilor majoritatea celor care vor intra vor fi luptatorii care poseda o mare vointa si perseverenta si nu cei care se plang si au tendinta sa renunte usor (doar o parere de-a mea). Din pacate, nu sunt prea entuziasmata cand ma gandesc la asta, adica...ma vad mai degraba in cea de a doua tabara, la momentul de fata.