Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Cum credeti ca un prozelit din Roma reusea sa ajunga la Ierusalim de 3 ori pe an?
|
Dar cum va explicati ca de Cincizecime Ierusalimul era plin de oameni din toate neamurile care sunt sub soare? Iata ce scrie in link-ul pe care mi l-ati dat:
"Numai in caz de mari impedimente putea cineva lipsi de la una din cele trei mari sarbatori de la templul din Ierusalim; participarea era cu totul obligatorie (Ies., 23, 17; 34, 23; Deut., 16, 16)."
Citat:
Este mult mai plauzibila concluzia ca toti Apostolii si ucenicii vorbeau in aramaica, dar auditoriul ii auzea in limbile lor.
|
Aici nu are rost sa interpretam ceea ce textul spune clar:
"au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. "
Deci nu vorbeau una si se intelegea alta, ci vorbeau in alte limbi. Clar.
Si in link-ul pe care mi l-ati dat se spune tot asa.
Citat:
Nu o sustin deloc, din nefericire.
Logica ne forteaza sa mai lansam ipoteza mult mai plauzibila ca predica Sf.Ap.Petru a fost rostita in aramaica prin Duhul Sfant. Nu cred ca e chiar atat de greu de gandit lucrul acesta.
|
Pai asta ziceam si eu. A fost o predica in limba vorbita de toti cei prezenti. Ca a fost prin Duhul Sfant, e clar, caci a adus mult rod. Dar nu a fost vorbire in limbi prin Duhul Sfant, caci vorbirea in alte limbi se face pur si simplu in alte limbi. Dvs vreti sa ma convingeti ca vorbirea in alte limbi e de fapt auzire in alte limbi, din cate inteleg...
Tot din link-ul dvs:
"Constatam, mai inainte de toate, ca apostolul se adreseaza numai iudeilor localnici si de aceea lor nu le vorbeste in vreo limba straina, ci in limba ebraica."
Citat:
Va propun un experiment: Rugati-va sincer sa fie luat de la dvoastra.acest fenomen. Daca va fi luat inseamna ca fie Dumnezeu a intervenit si l-a anihilat, fie fenomenul a fost autoindus de catre dvoastra.psihic si cand nu l-ati mai dorit a disparut.
|
Asta se poate rezolva usor. Nici macar nu e nevoie sa ma rog. Daca nu vreau sa vorbesc in limbi, nu vorbesc. Dumnezeu nu obliga, dar dvs ati ramas cu ideea pierderii controlului.
Va multumesc oricum pentru interesul pe care il aratati pentru binele meu. Sper sa nu incercati si dvs sa va aplicati propriile sfaturi, anume sa-L rugati pe Dumnezeu sa va ia lucrurile in care credeti...
Se vede ca cel ce a scris textul din link-ul dvs e un om care gandeste; mi-a placut. Pana la un punct, in care a zis:
"Acest dar, al vorbirii in limbi, nu a fost dat de Dumnezeu pentru toate veacurile, pana la sfarsitul lumii. El a fost un semn dat Bisericii numai pentru o vreme, cu scopul de a se converti mai usor neamurile pagane la crestinism. "
Desigur, fara dovezi...Ce sens credeti dvs ca ar avea sa dea Dumnezeu Bisericii, odata cu nasterea ei, noua daruri duhovnicesti, iar dupa un timp sa se razgandeasca si sa ii ia unul inapoi? Cum spuneam, paganii neevanghelizati sunt astazi mai multi ca atunci, caci s-au descoperit multe pamanturi noi. Sa fi eliminat Dumnezeu vorbirea in limbi dintre semnele celor care cred, dupa ce o declarase ca semn? (Marcu 16:17) Sau sa fi scos Dumnezeu vorbitorii in limbi din ierarhia bisericeasca doar asa…pur si simplu? (1 Cor 12:28). Pe ce va bazati cand spuneti ca Dumnezeu a retras numai un dar dintre cele noua?