Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Eu credeam ca asta e mentalitatea celor trecuti de 60 ani si crescuti la tara cu ajutoare sociale PSD -iste pentru vodka cea de toate zilele.
|
Daca citeai ce a postat Antonia cu doua pagini in urma nu mai scriai cele de mai sus.
""Unii au votat pentru o galeata cu cine le-a dat-o fara sa-si mai puna probleme de constiinta. Cand si-au vazut pensiile ori salariile ciuntite atunci si-au dat seama cate galeti ar fi putut cumpara din ceea ce li s-a luat.
etc, etc
""
te citez:
""Eu am priceput si am explicat f. bine, tu nu vrei sa pricepi "":
Acuma nu stiu cine nu vrea sa priceapa, eu sau tu. Am spus: ei cu constiinta lor, eu cu constiinta mea. Imi fac datoria de cetatean cu drept de vot (in opinia mea, cu obligatie), chiar daca nu am pe cine alege si decid sa-mi anulez votul, indiferent daca vor fura sau nu vor fura, indiferent cine va fura sau cine nu va fura...
Iata o povestioara:
""“Odata Staretul mi-a trimis vorba sa cobor la chilia lui. Am plecat de indata, caci imi doream mult sa-l vad. Cand am ajuns, Staretul avea o dispozitie buna. Mi-a dat o tratatie, dupa care mi-a spus cateva lucruri folositoare. Apoi mi-a spus motivul pentru care m-a chemat:
- Ia aceasta scrisoare si du-o la Manastirea Suroti!
Dupa ce mi-a dat scrisoarea, mi-a zis:
- Asteapta sa aduc si… timbrul!
Cand am auzit, am ras. Am luat asta drept o gluma. De vreme ce aveam s-o duc eu personal, ce nevoie mai era de timbru? A ras si Staretul si a continuat sa-mi vorbeasca. A adus timbrul si l-a lipit cu zgomot deasupra scrisorii.
Dupa ce am ras si ne-am veselit destul, Staretul a devenit serios si mi-a spus:
- Nu am pus timbrul in gluma.
Atunci l-am privit cu uimire, iar Staretul a continuat:
- Am pus timbrul pentru a nu nedreptati!
- Dar pe cine sa nedreptatiti, Parinte?
- Statul! In mod firesc, trebuia s-o trimit prin posta, sa platesc timbrul si statul sa ia impozitul. Insa, daca as trimite-o asa fara timbru, as fura impozitul de la stat.
- Dar, Parinte… altii fura ca-n codru si nu ii mustra constiinta ca prin aceasta nedreptatesc statul, iar Sfintia Voastra va faceti probleme pentru un timbru?
- Nu are importanta. Daca celalalt este hot, sa devin si eu hot? Daca celalalt este criminal, sa ucid si eu? Nu se poate asa ceva!""
Nu ca m-as compara eu, Doamne-iarta-ma, cu parintele, dar poate acum intelegi cum sta treaba cu constiinta.
PS:
cu recomandarea aceea cum este? esti primul? /
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=217