Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Pai, am vorbit mai sus despre utilitatea acestui dar, al vorbirii in limbi. Daca utilitatea dispare nu vi se pare normal ca si darul sa dispara?
|
Despre care utilitate ati vorbit? Am mai spus: acest dar are dubla utilitate: Pe langa ca este un semn pentru necredinciosi, este folosit pentru rugaciune. Recititi 1 Cor 14. Veti vedea ca Pavel ii invata pe Corinteni cum sa foloseasca darul, si nici vorba de evanghelizare pe acolo, caci Pavel tot spune de rugaciune inalta limba si nu o data.
Dvs negati scopul rugativ al acestui dar, iar pe cel de evanghelizare il respingeti pe baza ca astazi suntem scoliti si stim toate cele 6800 de limbi de pe fata pamantului. Hmmm...
Citat:
Acum lasati-ma sa ma dumiresc: daca Dumnezeu va da sa vorbiti in limbi si cu acordul dvoastra.veti ajunge sa vorbiti in limbi. Asa este sau nu? Si cum va dati acordul?
Si daca Dumnezeu va da sa vorbiti in limbi si dvoastra.nu vreti, nu veti vorbi, asa este?
Iar, in sfarsit, daca dvoastra.nu vreti sa vorbiti in limbi atunci nici Dumnezeu nu va da sa vorbiti in limbi? Este corect sau nu?.
|
Ce e asa de greu? In orice lucru pe care Dumnezeu vrea sa-l faca printr-un om, il face doar cu acordul omului. De exemplu, El va da posibilitatea sa va pocaiti, dar nu va pocaieste cu forta. Puteti alege sa nu va pocaiti. El are in plan sa va faca preot, sau, mai stiu eu, prim ministru...Va creaza toate posibilitatile, insa nu o va face fara acordul dvs. Dumnezeu vrea sa va rugati si va da dor de rugaciune si cuvinte prin Duhul Sfant, in romaneste sau in alte limbi. Insa daca dvs nu vreti, inchideti gura, deschideti televizorul si urmariti meciul. Mie mi se pare destul e simplu...
Citat:
Aduceti-va aminte ca Dumnezeu "S-a razgandit" in ceea ce priveste ceva cu mult mai mult decat un dar duhovnicesc, si anume asupra harului poporului Israel: cred ca sunteti de acord cu mine ca harul a fost luat poporului Israel - sau mai degraba a fost respins de poporul lui Israel - si dat Neamurilor sau mai corect spus, tuturor celor ce cred in Domnul Iisus Hristos, in Biserica Sa.
|
Draga Illuminatule si Iuliu. Daca oamenii se mandresc si o iau pe aratura, Dumnezeu le poate lua darul dat. Dar asta nu desfiinteaza darul in sine. Harul a fost luat de la evrei dar nu a disparut, ci a fost dat Bisericii. Daca darul a fost luat de la corinteni pentru ca erau mandri, ce vina au atunci ortodocsii, care poate ca sunt mai smeriti? Sau daca erau ei mandri, ce vina a avut darul, pe care Dumnezeu l-a dat cu un scop? Se terminasera crestinii smeriti de pe fata pamantului si a fost nevoie sa se ia darul? Si, mai rau, de atunci nu s-a mai smerit niciunul?
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Adica atunci cand cineva era botezat incepea sa vorbeasca in limbi imediat si altii profeteau si aveau alte daruri. Pentru ca erau pagani si nu aveau cunostiinte despre Scriptura le dadea Dumnezeu semnul asta ca dovada a Duhului Sfant.
|
Dumnezeu a lucrat in acelasi fel de la infiintarea Bisericii si pana acum - dupa aceleasi principii - chemare-pocainta-botez-lucrare insotita de daruri, etc. Cand Duhul Sfant se cobora, se coboara cu daruri nu pentru ca erau atunci oamenii pagani, draga Iuliu, caci si acum se convertesc tot paganii, nu crestinii. Duhul Sfant se coboara cu daruri deoarece asa este El, datator de lucruri bune.
Face parte din caracterul Duhului Sfant sa dea daruri, iar caracterul Duhului Sfant nu se schimba. Si niciodata in Biblie nu veti citi ca Duhul Sfant s-a coborat in mod invizibil sau presupus, cum cred ortodocsii astazi, ci mereu prezenta Duhului Sfant a fost insotita de semne exterioare, cel mai des vorbirea in limbi sau proorocia. Duhul Sfant nu e ceva care sa treaca pe langa tine si sa nu-l observi, caci este insasi puterea lui Dumnezeu si pe unde trece schimba lucrurile.