View Single Post
Vechi 18.05.2012, 20:47:26
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Draga Illuminatule si Iuliu. Daca oamenii se mandresc si o iau pe aratura, Dumnezeu le poate lua darul dat. Dar asta nu desfiinteaza darul in sine. Harul a fost luat de la evrei dar nu a disparut, ci a fost dat Bisericii. Daca darul a fost luat de la corinteni pentru ca erau mandri, ce vina au atunci ortodocsii, care poate ca sunt mai smeriti? Sau daca erau ei mandri, ce vina a avut darul, pe care Dumnezeu l-a dat cu un scop? Se terminasera crestinii smeriti de pe fata pamantului si a fost nevoie sa se ia darul? Si, mai rau, de atunci nu s-a mai smerit niciunul?

Dumnezeu a lucrat in acelasi fel de la infiintarea Bisericii si pana acum - dupa aceleasi principii - chemare-pocainta-botez-lucrare insotita de daruri, etc. Cand Duhul Sfant se cobora, se coboara cu daruri nu pentru ca erau atunci oamenii pagani, draga Iuliu, caci si acum se convertesc tot paganii, nu crestinii. Duhul Sfant se coboara cu daruri deoarece asa este El, datator de lucruri bune. Face parte din caracterul Duhului Sfant sa dea daruri, iar caracterul Duhului Sfant nu se schimba. Si niciodata in Biblie nu veti citi ca Duhul Sfant s-a coborat in mod invizibil sau presupus, cum cred ortodocsii astazi, ci mereu prezenta Duhului Sfant a fost insotita de semne exterioare, cel mai des vorbirea in limbi sau proorocia. Duhul Sfant nu e ceva care sa treaca pe langa tine si sa nu-l observi, caci este insasi puterea lui Dumnezeu si pe unde trece schimba lucrurile.
Eu am tradus din engleza ce scria Sf. Ioan Gura de Aur in sec IV. Cine citeste vede ca trebuia sa explice oamenilor ce s-a intamplat atunci ba chiar poate citi ca in vremea lui nu mai exista un asemenea dar.
Afara de situatia in care lucrurile au luat-o razna imediat si Duhul Sfant a luat o pauza din vremea apostolilor pana in vremea in care s-a infiintat Biserica Penticostala eu nu gasesc alta explicatie.
Ca Ortodox cred ca o asemenea explicatie este inacceptabila.
Dar fiecare e liber sa creada ce vrea, eu doar am tradus ce scria acolo ca sa arat ce dovezi are cel care scria ce scria dincoace pe site-ul postat de Iluminatul.

Last edited by iuliu46; 18.05.2012 at 20:58:12.