Citat:
În prealabil postat de patricia2006
Am uitat sa va spun...intr-o seara stand asa si gandundu-ma daca as sti ce mi se va intampla pe viitor cu boala mea nu as mai sta asa stresata.as fi altfel.......seara am visat un batranel cu un baston,statea pe un butuc de lemn,,,si a spus ca urmatoarea pers care va muri din neamul nostru si din familie voi fi eu.era sf nectarie,,,asa am dedus si asa m-am trezit din vis..voi ce parere aveti?
|
Vise profetice, adică vise care în mod autentic vin de la Dumnezeu, există. Unele sunt relatate în destule locuri din Biblie, despre altele știm din hagiografii și alte scrieri. Dar, pe de o parte, acesta este un mod excepțional de a opera a lui Dumnezeu, iar pe de altă parte visele sunt fenomene atât de comune. De aici, înțelegem că asemenea vise prin care Dumnezeu (sau sfinții ori îngerii Săi) ne dezvăluie viitorul sunt foarte rare. Statistic, probabilitatea să fie o năzărire naturală a minții este MULT mai mare decât să fie vorba de o intervenție supranaturală a lui Dumnezeu. De fapt, de ce ar face-o El ? Cei mai înaintați în credință decât noi ne spun că prevestirea supranaturală a morții este o grație specială, pe care Dumnezeu o acordă oamenilor aflați cel mai aproape de El timp de o viață întreagă. M-ar bucura să faceți parte dintre aceștia.
Deci, există două posibilități.
-prima, mult mai probabilă, este să fie vorba de o expresie onirică a propriilor îngrijorări din starea de veghe. Adică, un vis natural. În acest caz, ignorați-l.
-a doua, mai improbabilă, este să fie vorba cu adevărat de un mesaj al Sf Nectarie. În acest caz, luați-l în serios. Asta înseamnă să fiți pregătită mereu pentru marea întâlnire, având grijă să nu vă aflați niciun moment în stare căzută. La urma urmei, de ce v-ar comunica Sf Nectarie un asemenea lucru, dacă nu ca să vă îndemne să duceți o viață plăcută Domnului ?