Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Referitor la Facerea 1; 2 iată tâlcuirea Părintelui Bartolomeu Anania:
Prin urmare, textul rămâne „enigmatic”, nu poate fi deslușit până la capăt.
Iată și o notă a aceluiași privitoare la „cartea neamului lui Adam” (Facerea 5,1):
|
Iti multumesc,N.Priceputu si tie,Luminita!
Este un punct de vedere al parintelui,insa nu este neaparat si o explicatie.
Totusi,despre uriasi se spune in acelasi timp ca erau vitejii acelor vremuri,ceea ce nu prea s-ar potrivi cu a fi urias in rautate.
Ingeri...cam greu de crezut,pentru ca ingerii nu au forma materiala pentru a putea exista o unire fizica intre ei si oameni.
Din ce am mai citit si eu prin istoria religiilor,existenta uriasilor este mentionata in multe culturi,iar in acelasi timp se pare ca de-a lungul anilor exista mai multe descoperiri ale unor schelete umane cu inaltimea de aproximativ 3 metri,in Georgia,Rusia,Irak,Tibet si nu numai.
Evident ca sunt controversate,insa,eu dupa mintea mea ma gandesc ca nu e chiar imposibil sa existe ca varianta plauzibila.Pana la urma,daca au existat dinozauri,de ce nu ar fi putut exista si oameni de dimensiuni uriase?Si in Biblie se spune ca oamenii din acele vremuri traiau si mai bine de 900 de ani,deci,prin deductie logica,inseamna ca si in privinta structurii fizice existau deosebiri.
Insa,ce ma intereseaza pe mine,este mai putin cum aratau dpdv fizic,cat mai mult conexiunea lor cu Dumnezeu,inteligenta lor,inclusiv cea emotionala si spirituala.Oare ce alte deosebiri mai existau intre ei si noi,oamenii de astazi?
As fi curioasa sa aflu mai mult decat interpretari personale,ci daca exista vreun alt document din vremurile biblice,vreo scriere care sa faca referire la acesti Fii ai Lui Dumnezeu si la uriasi.