View Single Post
Vechi 22.05.2012, 17:15:51
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Desigur asta e concluzia unui om care nu face efortul de a intelege ce inseamna Ortodoxia , adica dreapta-credinta, credinta purtatorilor de Hristos.... doar Ortodoxia e calea desavarsirii.
Ioanna, ce spui tu aici are urmatoarea aplicatie: indumnezeirea si desavarsirea sunt rezervate doar est-europenilor, restul lumii este uitat de Dumnezeu, cu mici exceptii, anume incercari firave de misiune ale BO printre "eretici" si pagani. Ce nu intelegeti dvs este ca, atunci cand BO s-a simtit suficient de satisfacuta de sine incat sa nu mai misioneze, Dumnezeu a fost nevoit sa scoata alti oameni pentru a o face. Caci pe baza BO, restul lumii poate sa moara in pacat, ei se considera cei mai buni desi sunt atatea locuri in lume in care oamenii nici macar nu au auzit de BO. Din fericire, lui Dumnezeu ii pasa de eretici ceva mai mult decat ortodocsilor si gaseste alte soluti atunci cand BO doarme.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In viata de toate zilele nu exista un mod de departajare evidenta, adica daca ai doi oameni in fata nu poti spune imediat ca unul e ortodox si altul e altfel, pentru ca are fata mai rotunda. Cine se nevoieste mai mult (in special calugari) se si despatimesc si apoi unii devin sfinti in viata si pot face si minuni (capata harisme). Ceilalti credinciosi obisnuiti fac pacate tot timpul, pentru ca e diferita perceptia fata de neoprotestanti, care cred ca sunt deja mantuiti si nu mai fac pacate (desi fac).
Sper ca nu vrei sa ma convingi ca, desi a fi un om virtuos poate veni dintr-o simpla moralitate, sunt mai buni cei ce nici macar moralitate nu au.
Cine se considera crestin trebuie sa fie macar la fel de bun ca omul moral. Pacatul nu trebuie sa fie o regula in viata crestinului pe baza ca oricum este un pacatos...Daca se poate usor confunda moralitatea cu sfintenia, nu acelasi lucru putem spune despre pacat, care este mai mult decat evident. Iar despre un om care face zilnic aceleasi pacate, nevrand sa renunte la ele, putem spune sigur ca nu e crestin, desi in buletin scrie ca apartine sigurei credinte adevarate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 22.05.2012 at 17:32:57.