View Single Post
Vechi 22.05.2012, 18:50:37
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu am mai spus că ucenic e lupul cu blană de oaie...la început a avut parte de o primire caldă și frățească pe forum (el fiind cel pacificator). Coada însă nu a putut-o ascunde.
Sa nu exageram; cred ca nu-si da seama cand ne jigneste, cu toate ca o face tot mai des in ultima perioada, insa se mira de riposta. Nimeni nu e facut in fel si chip, daca el nu-i face pe altii in fel si chip. Si acum ma minunez cum a starnit toata polemica asta, cand eu i-am spus din prima ca acele cuvinte sunt o expresie, deci nu trebuie luata ad litteram si am dat si link in care se explica despre ce e vorba.

@ucenic: Exista multe zicale, vorbe si expresii despre Iad si Rai, nu doar in literatura crestina, cat si cultura populara romaneasca. Daca pe d-voastra nu va intereseaza sa aflati semnificatia lor, ce a dorit sa spuna autorul lor, va rog sa nu mai interveniti in discutii, doar pentru a starni polemici inutile si a ne arata ca expresia respectiva nu apare ca forma in Scriptura. Normal ca nu apare, e “o vorba” ce nu poate fi luata ad litteram, semnificatie ei conteaza si care ascunde o intreaga teologie. Ati catalogat literatura crestina drept “praf” de care va scuturati. Foarte bine, asta inseamna sa nu va bagati in discutii ce au ca tema literatura crestina. Daca unii doresc sa dezbata tratate ascetice sau experientele Sfantului Siluan, cel care a folosit expresia “a fi cu mintea in iad” pot sa o faca linistiti, sa filosofeze pe seama ei cat vor, descoperindu-i noi valente. Chiar nu e nevoie sa repetati versete biblice, sa ni-l aruncati cu predilectie pe acela “va rataciti, nu cunoasteti scripturile”, fiti bucuros ca sunteti d-voastra mai luminat si ca Dumnezeu v-a dat putere de intelegere mai mare decat lumii de aici de pe forum, care doar filosofeaza. Iar daca filosofeala si imbrobodelile sunt deranjante, exista oricand posibilitatea sa accesati forumul penticostal, unde probabil discutiile sunt purtate dupa sablonul pe care-l agreati, neexistand riscul sa va umpleti de praf.

p.s As prefera sa nu va mai ascundeti dupa versete biblice pentru a judeca oamenii, ci pentru onestitatea dialogului sa-i spuneti ce ganditi despre el sau ceea ce spune. Ce facil spuneti "eu nu va judec", iar dupa aruncati:
"Voi prapadi intelepciunea celor intelepti si voi nimici priceperea celor priceputi." (1Cor.1:19)
Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Mat.22:29) s.a.m.d

Last edited by ioanna; 22.05.2012 at 19:53:37.
Reply With Quote