Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nu e bună, domnule ! Conține multe propoziții contrare adevăratei credințe adventiste. Cea mai flagrantă e asta: "Cred într-un botez spre iertarea păcatelor". Păi, se poate ?
|
Uite "flagrantul":
"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre..." (Fapt.2:38)
Sa contrazica oare Petru pe Domnul care zice:
"acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor."??? (Mat.26:28)
Confuzia creste caci iata cum defineste apostolul botezul:
"...botezul, care nu este o curatare de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Iisus Hristos." (1Pet.3:21)
Care este concluzia? Cine ne curateste pe noi de pacatele noastre? Botezul sau Sangele Domnului???
Raspunsul e unul, fara echivoc - Sangele Domnului.
Botezul ramane o marturie a credintei mele in Domnul, o "marturie a unui cuget curat" (1Pet.3:21), cuget spalat, curatit in Sangele Domnului (Mat.26:28), Domnul de care m-am apropiat prin credinta si cu pocainta (Fapt.2:38).
EDIT:
Cat despre cinstirea maicii Domnului, aceasta trebuie cinstita nu doar (sau exlusiv) pentru ca dat nastere lui Iisus Hristos ci pentru ca a ramas in voia Tatalui Ceresc:
"Caci oricine va face voia Tatalui Meu Celui din ceruri, acela imi este frate si sora si mama." (Mat.12:50)
Cati din cei care au fost chemati de Domnul nu si-au pierdut vredncicia si cinstirea?
In ce priveste
Cinstirea mea care este sora cu
Inchinarea o dau Aceluia care este singur vrednic de lauda:
"...Toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal, care L-a trimis." (Ioan.5:23)