View Single Post
Vechi 23.05.2012, 10:50:43
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Illuminatu, eu, fost ortodox, am fost (re)botezat intr-o biserica evanghelica, in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, atunci cand am crezut cu toata fiinta mea necesitatea marturisirii publice a lui Iisus Hristos ca Domn, Dumnezeu si Mantuitor personal.
Caci este scris:
"Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16)
Atunci când ai crezut cu toată ființa ta necesitatea mărturisirii publice a lui Isus Cristos ca Domn, Dumnezeu și Mântuitor personal, tu nu ai început să-L mărturisești, ci ai călcat botezul valid pe care-l primiseși în BO.
Tu acum nu-L mărturisești pe Cristos, ci te măr(turise)ești pe tine pentru că te-ai "desbotezat".
Totuși, o spovadă rezolvă problema, dar nu e simplă pentru că ai probleme nu cu inima, ci cu... mintea.

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Un om "intra" in Biserica atunci cand vine la Hristos:

- prin credinta:
"Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are viata vesnica." (Ioan.6:47)

- cu pocainta:
"Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata." (Fapt.11:18)

- prin botez:
"Cine va crede si se va boteza va fi mantuit." (Marc.16:16)
Tocmai ai demonstrat că mintea ta inteligentă a ”sistematizat” și clasificat venirea la Cristos; auzi, citești, lucrezi, dar nu vezi(14. Și se împlinește cu ei proorocia lui Isaia, care zice: "Cu urechile veți auzi, dar nu veți înțelege, și cu ochii vă veți uita, dar nu veți vedea".-Mt13,14 ) că toate intră în botez.
De ce le-ai clasificat? Pentru că (ai impresia că) ești inteligent; ca dovadă ai uitat să ”clasifici” și speranța, legea(fratele mai mare al risipitorului), căința...

Botezul are un ritual, dar cel pe care-l concepi tu, acela urmat conștient cu toată ardoarea inimii în vederea mărturisirii lui Isus Cristos cu suportarea tuturor consecințelor, este botezul cu Duhul Sfânt, la maturitate, după botezul lui Ioan din copilărie, nu în locul acestuia.

5. Că Ioan a botezat cu apă, iar voi veți fi botezați cu Duhul Sfânt, nu mult după aceste zile.(Fap1,5)