View Single Post
Vechi 30.09.2007, 11:37:40
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

Fiindca am chiulit(rusine sa-mi fie)de la Sf.Liturghie...am sa-ti spun si eu cateva lucruri..Bine macar ca banuiesti ca exista Dumnezeu,este un pas inaintea acelora care cauta sa cunoasca toate numai prin mintea proprie si prin stiinta proprie..la credinta se ajunge prin smerenie(nu ca noi am avea-o..tanjim dupa ea)...incepe deci sa te rogi sa ti se descopere sa tanjesti dupa smerenie.,sa afli ce este ea,apoi sa constati unde te afli pe coordonata smerenie si mandrie.Domnul se descopera sufletelor smerite,Lucrarile lui Dumnezeu sunt de neinteles pt.mintea noastra,dar se descopera prin Duhul Sfant.Nu am sa-ti dau definitii exacte ca nu ma pricep(ii las pe teologi sa faca asta)am sa-ti aduc marturia unui monah (marturii din viata monahala) care trecand prin multe ispite,a petrecut toata ziua in lacrimi..si plangand se ruga cu durere:"Doamne asa cum te-ai schimbat la fata pentru ucenicii Tai,scimba-te la fata si in sufletul meu,,...linisteste inima mea cea tulburata(caci asa este inima acelora care cauta sa afle lucruri Dumezeiesti numai prin propria ratiune)..si in timp ce spunea toate astea i-a venit un miros de buna mireasma..care i-a umplut sufletul de bucurie,de lumina de DRAGOSTE pentru Dumnezeu,de intelegere a Dumnezeirii Intreite..aceasta este experienta unui calugar care iubea pe Hristos...totul se face cu rugaciune..Dumnezeu primeste rugaciunea putina dar sa vina din inima,cu toata fiinta ta cu lacrimi cere-i lui Dumnezeu sa ti se descopere..si nu vei mai bajbai pe forum cu asemenea intrebari..apoi sunt carti la libraria Sophia,cere-i vanzatorului sa te indrume in lectura..sper ca nu te-am jignit..Anca povestea intr-o zi despre un copil care intrebat fiind despre cum vede el Sf.Treime a raspuns uimindu-i pe cei din jur ca vede Sf.Treime ca faldurile unei perdele sunt trei dar de fapt nu vedem decat una..frumos raspuns nu?Iata cum este perceput Dumnezeu de catre un copil..in timp ce noi cautam explicatii svante.
Iata ce spune marele tolog.D.staniloaie despre Duhul Sfant:"omul e ca o floare..dar floarea are nevoie sa creasca de soare si de ploaie,ea trebuie sa-si puna in valoare frumusetea,rodnicia virtuala..omul e o fiinta cuvantatoare virtual,dar trebuie sa aiba cu cine vorbi ca sa puna in valoare aceasta capacitate.Si vorbirea lui cea mai serioasa e cea care o are cu Dumnezeu..de aceea sufletul rational sau cavantator al omului devine cu adevarat viu,sau se pune in lucrare prin suflarea DUHULUI in el.DE ACEEA S-A SUFLAT IN OM LUCRAREA DUHULUI IN VEDEREA OBTINERII SUFLETULUI VIU...
Reply With Quote