Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu va suparati, dar aveti o gandire atat de reductionista incat te infioara.
|
Am o gandire destul de larga. Dar acum, vreau sa va necajesc cu ideea invataturilor si faptelor Sfintilor Apostoli. Este jenant faptul ca niste credinciosi dintro biserica apostolica nu-i au ca model pe apostoli ci sunt chiar iritati de ideea raportarii la invataturile si faptele lor. Rusinica.
Citat:
Aratati-mi un verset unde Sfintii Apostoli spun sa folositi internetul
|
Sfantul Apostol Pavel a folosit cele mai moderne mijloace de comunicare, din vremea sa (epistolele - mai ales daca avem in vedere si performantele serviciului de "curierat" din imperiul Roman). Acelasi lucru il facem si noi (ca persoane si ca biserica). Folosim, din plin cele mai moderne mijloace de comunicare.
Citat:
sau aratati-mi unde spun ei sa nu o cinstim pe Maica Domnului, unde spun ei ca nu avem voie sa o consideram mama noastra.
|
Mergand pe logica aceasta, puteti sa va botezati si porcul din cotet. Caci Sfintii Apostoli nu spun ca nu ai voie asa ceva.
Sfintii Apostoli ne-au aratat, prin fapte repatate si invataturi repetate, ce trebuie sa facem (nu ce sa nu facem).
Ca sa redevenim seriosi, ce intelegeti dvs. prin indemnul: "
Caci nu am vrut sa stiu intre voi altceva decat pe Hristos si El rastignit"(1 Corinteni 2:2). Nu vi se pare ca doar Hristos si jertfa Sa ne este deajuns (fara Marii, fara ingeri, etc).?
Citat:
Scriptura mentioneaza doar niste momente din viata apostolilor.
|
Niste momente prezentate pe 149 de pagini de Scriptura (de la cartea Faptele Apostolilor pana la epistola apostolului Iuda). Cate pagini v-ar fi trebuit ca sa gasiti un singur exemplu de fapta sau invatatura referitoare la cinstirea Maicii Domnului?
Citat:
Nu arunc discutia in derizoriu, dar se pare ca d-voastra asa ganditi, luati Scriptura in sens imitativ, nu duhovnicesc. Daca noi am imita tot ce apare in Scriptura, nu ar insemna o simpla conformare mecanica fara o crestere ontologica reala?
|
Ce inseamna sa iei Scriptura in sens duhovnicesc? Sa las sa se inteleaga ceea ce Scriptura nici macar nu pomeneste (ci chiar combate)? Se pare ca Sfintii Apostoli nu au fost deloc duhovnicesti. Nu au spus nimic despre atat de trambitata "cinstire" a Maicii Domnului.