View Single Post
Vechi 23.05.2012, 18:14:03
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
un ultim lucru, pentru ca vad ca refuzati sa ganditi si imi rastalmaciti afirmatiile:
“Nu exista mantuire in afara Bisericii” este Adevar, dar de unde stiti d-voastra ca copilul somalez care moare la o luna ajunge Iad? Va substituiti domnului Hristos si dati sentinte? Sfintii nu au facut asta! La partea a doua eu am spus ca e o atitudine intransingenta, in niciun caz nu m-am referit la afirmatia "nu exista mantuire in afara Bisericii".
Probabil ca daca am discuta mai mult lipsa cunostintelor corecte de teologie s-ar innmulti , si iata o noua dovada !
Eu nu ma substitui nimanui dar lucrul acesta vi l-a spus mult inaintea mea oricare din sfintii parinti, daca ati fi vrut sai ii ascultati , adica sa ii cititi atenta. Cartile sunt scrise ca sa fie citite dar mai ales ca sa fie patrunse , caci multi citesc doar insiruirea de litere dintr-o carte .
selectarea acestei intrebari pt. a mi-o pune , ca si modul in care o faceti ma obliga sa va spun ca nu orice va trece prin minte si este dogmatica (adevar incontestabil) ortodoxa. Dogmatica este precisa, dar precisa !

Ca sa intelegeti ce se intimpla cu copii somalezi ca si cu copii din familii ortodoxe , dar nebotezati si unii si altii, luati si cititi temeinic lucrari complete si nu fugace despre botezul ortodox , ca dupa cum va prezentati , nu ati citit serios nimic pina acum . Va ocupati doar cu copi-paste la pasajele care vi se par ca va reprezinta !
'Oti fi observat litere insiruite , dar de citit , cu parere de rau, nu ati citi .

Cititi si invatati tare bine ce sunt , ce importanta au si de ce au fost instituite sfintele taine ortodoxe !

NB: 1.eu nu sunt asa de hotarit sa nu mai discut cu nimeni . Adica daca va pregatiti va astept la discutii , dar am un defect : nu discut prostii, aiureli, ca pierd timpul de pomana .
2. folositi-va abilitatile in asa fel incit sa formulati afirmatii care sa nu poata fi rastalmacite ... daca de asta va temeti

Nu doresc sa va necajesc , dar nici nu mi-am propus sa vorbesc prostii de dragul nimanui !
Si deja cred ca am lungit prea mult discutia !

Last edited by zaharia_2009; 23.05.2012 at 18:29:37.
Reply With Quote