View Single Post
Vechi 30.09.2007, 12:18:07
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
mq: ma faci sa rad!
Tu ca fizician ( ! ! ! ) ar trebui sa-L recunosti pe Creator in LEGILE FIZICE. In cazul in care nu crezi ca Dumnezeu le-a creat, te rog sa-mi spui, care om e initiatorl acestor legi. Noi Il recunoastem pe Dumnezeu in creatie, neputand sa-L cunoastem direct, si ma refer aici la Dumnezeu Tatal. Vazandu-ne atat de incapabili de a ne mantui prin propria stradanie, Dumnezeu Tatal L-a trimis pe Dumnezeu Fiul printre oameni. Deci Dumnezeu Fiul ne e cunoscut, fiind o prezenta istorica. La fel si Sfantul Duh, pe Care Il poti vedea si in vremea noastra manifestandu-Se de Sfintele Sarbatori ale Pastilor, la Ierusalim. Si atunci cam cat de mandra ar trebui sa fiu ca sa nu recunosc existenta lui Dumnezeu.
Dar tu, poate adancit fiind in studierea legilor fizice, nu mai vezi "padurea din cauza copacului".
Stiu ca sunt unii care au interes sa nu recunoasca existenta lui Dumnezeu, dar ma intreb atunci, cui fac atunci cinstea de a-l numi stapan al universului? Poate impostorului, care e vinovat de izgonirea lui Adam din rai.
De ce neaparat trebuie sa existe un stapan al universului ?
Daca vrei neaparat sa dam un nume legilor fizice, si acest nume sa fie "Dumnezeu" , n-am nimic impotriva. Atunci Dumnezeu este o notiune abstracta care cuprinde in continutul acesteia legi nun numai fizice dar si morale, tot ceea ce este etern si absolut. Ok, in acest caz Dumenzeu este o idee, o denumire a unui set de legi, nu exista propriu zis, e ceva asemanator "Codului Muncii", o culegere de reguli, dar nu ceva real, n-am vazut niciodata Codul muncii luand autobuzul.

Intradevar stiinta tinde sa admita la un anumit punct interventia unei forte inteligente, dar asta se poate datora lipsei de solutii in acel punct. In antichitate oamenii credeau ca fulgerele si tunetele sunt date de zeii suparati. Acum stim ca sunt doar electricitate.

Despe Sfantul Duh la Ierualim stiu doar ca o lumanare se aprinde singura. Daca stii alteceva despre manifestarea Sfantului Duh spun-mi te rog.

Cei care au un interes sau altul legat de Dumnezeu nu merita pomeniti in forumul asta. Nici cei pro, nici cei contra.

Reply With Quote