Citat:
Īn prealabil postat de Antonela
Frati crestini, as avea o intrebare pentru voi daca ma puteti indruma
Cu privire la savarsirea mataniilor? acestea se pot face numai sub canon dat de preot? adica daca le savarsim singuri, fara indrumarea e pacat?
se pot savarsi de fata cu alti crestini, in Biserica....sau se savarsesc fara sa fii vazut de nimeni ca sa nu se mire altii de tine cand le faci?
va intreb pentru ca nu stiu cum se fac!
Iertati mi nestiinta si nu vreau sa va supar cu o astfel de intrebare a mea!
|
Incepeti singura, de va jeneaza alte persoane. Si intrebati, desigur, pe duhovnic. Intrucat e o randuiala anume in Biserica.
Incepeti, insa! Ravna spre matanii e a sufletului care Il cauta pe Domnul.
Incepeti, asadar. Apoi... mataniile singure va vor invata ce aveti de facut!
P.S. Insingurarea insa, indiferent de motiv, ferirea de ascultare si de comuniunea cu fratii crestini, in mod cert sunt semnul bolii nostre sufletesti. Nu exista nici un motiv bun care sa ne indreptateasca sa fugim de ascultare. Oricat de multe nereguli sau nemultumiri avem fata de nivelul vietii noastre actuale in biserici, nu putem lepada smerenia decat de voim sa cadem in pacat. Mantuire in afara Bisericii nu e, deoarece, cred eu, in primul rand taiem iubirea de sine si trufia atunci cand pasim cu inima infranta si smerita in Casa Domnului. Iar de ne inchipuim ca dobandim mantuirea fara smerenie, in chip vadit ne exprimam doar trufia mintii si impietrirea inimii. Bun lucru pentru osinda. Sa nu fie!!!