View Single Post
Vechi 24.05.2012, 16:52:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Sa va reamintesc,pleacasem de la exemplul tiganesc pe care l-ati recomandat romanilor,uitand sau omitand ca romanii au DEJA canoane crestine pe care sa le urmeze,ceea ce face ca exemplul dvs sa fie inoportun.
Daca deja avem directii ortodoxe in privinta pruncilor( si nu le respectam)de ce am importa exemplele tiganesti? Sunt ei mai crestini decat popa? Dau tiganii pe-afara de sfintenie?
Desigur,fac copii multi insa ucid alti oameni,fura,fac magie neagra,ii pacalesc pe creduli:deci nu prea sunt renumiti pt un MOD CINSTIT de viata!!!
Am recomandat aici românilor să renunțe la avorturi. Țiganii fiind în dicuție - de ce să nu luăm un exemplu faptic (foarte vizibil la ei). Repet nu m-am legat de calitate, credință sau ceea ce fac ei, ci doar STRICT de numărul de copii.

Eu susțin credința noastră, dar un exemplu putem lua și de la alții, renuțând o clipă la mândria noastră. Edificator este mesajul meu pe care îl repostez în speranța ca acum o să mă înțelegeți.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu m-am referit strict la numărul de copii pe care îl au țiganii....
Cuvântul părintelui Arsenie spune că țiganii ne vor stăpîni din cauza avorturilor. Și cuvântul nu e departe de realitate. Soluția este să nu-i mai tot bălăcărim noi pe țigani, că nu suntem cu nimic mai buni decât ei. Soluția ar fi să oprim avortul și planificarea familială. Să trăim după legile lui Dumnezeu pe care fiecare dintre noi le avem sădite în firea noastră, dar care din păcate s-au stins datorită fărădelegilor în care trăim și a decăderii noastre. Sau cum spunea părintele: Nu vreți copii, trăiți ca frații!
Iar aici tocmai am vorbit despre credința noastră și nicidecum de cea a țiganilor:
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cu ce te impiedică copiii să te rogi și să postești? Nimeni nu îți cere un anumit număr de copii, dar îți cere să trăiești după norma creștină sădită de Dumnezeu în firea omului. Frâna a șaptea spune: "Să nu desfrânezi". Porunca aceasta îți permite și să postești și să te rogi, iar în afara posturilor să te bucuri de a rodi copii. Iar dacă nu îți dorești copii porunca aceasta îți spune să te ÎNFRÂNEZI. Deci le ai pe toate - depinde ce dorești de la viață.
Cred mai degrabă că este vorba de o neînțelegere. Eu unul renunț la această polemică...fiecare are dreptul la părerea lui.

Last edited by ovidiu b.; 24.05.2012 at 17:05:40.
Reply With Quote