View Single Post
Vechi 24.05.2012, 19:43:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Impresionanta poveste(ca si celelalte de fapt).
M-ar interesa sa citesc mai multe despre ea,sa vad ce gasesc pe net.
Nu am gasit prea multe, daca gasesti da-ne linkul, te rog.
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...lui-origenist/
""Si, ca sa intelegem mai bine formele sub care se face promovarea lui Origen in zilele noastre, este necesar sa ne aducem aminte de cazul Maicii Heruvima, fosta bursiera la mari scoli europene, ucisa de forte obscure pentru ca descoperirile sale din lecturile Sfintilor Parinti aratau contrariul tezei la care o obligasera profesorii ei – ca Sfintii Parinti ar fi fost influentati in scrierile lor de ereziile lui Origen. Cercetarile sale, care au aratat ca Sfintii Parinti au si combatut greselile lui, au costat-o viata:""
dar link-urile nu mai functioneaza

http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...ul-nil-sorski/
(este deosebit de interesant tot interviul)

""- Ce monahi v-au impresionat, din*tre cei pe care i-ati intalnit in Romania?

Am avut bucuria sa-i cunosc si eu pe Parintele Iustin (Parvu) si pe Maica Heruvima (Tanasa). Pe Maica Heruvima am iubit-o foarte mult. Eu am cunoscut-o in septembrie, iar ea a murit in noiembrie. Cat am stat la Petru-Voda in septembrie, am vorbit zilnic cu ea, o vedeam cat de mult sufera – dar, prin aceasta suferinta, vedeam cum se desprind pacatele de pe sufletul sau…2 [2 Monahia Heruvima (1969-†1998), pe numele de mireanca Svetlana Tanasa, s-a imbolnavit in 1995 de cancer in conditii extrem de ciudate, dupa ce a refuzat sa scrie cateva lucrari impotriva Sfintilor Parinti. Ajunsa la Manastirea Sfintilor Arhangheli din Petru-Voda, intr-o faza avansata a bolii, a fost primita in obste; dupa aproape un an si jumatate de suferinta, boala a ajuns la metastaza. A refuzat sa ia morfina care i-ar fi usurat chin*urile, socotind ca prin suferinta se va curata de toate pacatele savarsite in aceasta lume. A trecut la Domnul de praznicul Sfintilor Arhangheli, la 8 noiembrie 1998, cu sufletul impacat si luminoasa la chip. (n.red.)]""

Last edited by Adriana Cluj; 24.05.2012 at 20:09:59.
Reply With Quote