Citat:
În prealabil postat de ucenic
Draga Andra, puneti-va in minte aceste ganduri din partea fratelui Ioan.
Cand ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos nu vom fi cercetati cat de profunzi, intelepti sau buni teologi am fost noi interpretand Sf.Scriptura, ci cum am implinit noi in viata noastra ceea ce am inteles din ea.
Hristos nu ne va da extemporal la religie ci va judeca judeca gandurile inimii si faptele noastre.
Cereti de la Dumnezeu intelepciune prin Duhul Sfant sa va puteti apleca asupra Cuvantului Sau.
Si Bunul Dumnezeu va va ajuta la aceasta. Amin.
|
Adevarat, insa ... Inca de mica am fost educata sa invat, sa invat, sa invat (ca multi dintre voi, probabil). Si am studiat, studiat, studiat.... si mi-am format un... sa ii spunem "defect" de a analiza la rece orice afirmatie, de a o intoarce pe mai multe parti , inainte de a o cataloga ca adevar (sau, din contra, ca ne-adevar).
Am auzit ca exista mai multe tipuri de credinciosi: cei care cred "cu inima" si nu isi pun atatea intrebari ca mine, cei care au avut experiente religioase (au trait minuni, mai mari sau mai mici care le-a demonstrat ca Dumnezeu exista), cei care cred cu mintea (si pe baza concluziilor logice ajung la concluzia ca singura explicatie este ca exista Dumnezeu) si probabil si alte tipuri. Eu cred ca am cate putin din toate cele 3 caracteristici, iar a 3-a ma determina sa cercetez. Nu cred ca e ceva rau in asta ... nu?