Citat:
În prealabil postat de andravenache
Am auzit ca exista mai multe tipuri de credinciosi:
-cei care cred "cu inima" si nu isi pun atatea intrebari ca mine,
-cei care au avut experiente religioase (au trait minuni, mai mari sau mai mici care le-a demonstrat ca Dumnezeu exista),
-cei care cred cu mintea (si pe baza concluziilor logice ajung la concluzia ca singura explicatie este ca exista Dumnezeu) si probabil si alte tipuri.
Eu cred ca am cate putin din toate cele 3 caracteristici, iar a 3-a ma determina sa cercetez. Nu cred ca e ceva rau in asta ... nu?
|
Fara sa adaug nimic de la mine te-as indruma la o "calatorie" prin Scriptura. Asa... ca o dedicatie literar-spirituala...
"...cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta." (Evr.11:6b)
- de aceeea:
"...fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui!" (Evr.11:6a)
"Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad." (Evr.11:1)
- noi insa nu am vazut cu ochii nostrii pe Domnul, si totusi:
"Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut." (Ioan.20:29)
"Si noi am crezut si am ajuns la cunostinta ca Tu esti Hristosul, Sfantul lui Dumnezeu." (Ioan.6:69)
"Tatal insusi va iubeste, pentru ca M-ati iubit si ati crezut ca am iesit de la Dumnezeu. "(Ioan.16:27)
"Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el." (Ioan.14:23)
-----------------------
Asa sa ne ajute Bunul nostru Domn si Dumnezeu revelat in Sfintele Scripturi. Amin.