View Single Post
Vechi 25.05.2012, 11:01:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Ea este, pe drept cuvânt, maica omului, dar și maica lui Dumnezeu (...). Este cert că Maria este Mama Dumnezeului cel viu și adevărat

Ea este plină de har, proclamată a fi în întregime fără de păcat (...) Grația lui Dumnezeu o umple cu bunătăți și o face pe ea fără de prihană. Dumnezeu este cu ea, ceea ce înseamnă că orice face și orice lasă nefăcut este dumnezeiesc și acțiune a lui Dumnezeu în ea. Mai mult, Dumnezeu a păzit-o și a protejat-o de orice ar putea fi dăunător pentru ea.

Dacă nu am ști că citatele de mai sus aparțin lui Marin Luther, primul fiind Comentariul la Ave Maria, al doilea fiind din predica la Ioan 14:16, am crede că cele de mai sus au fost scrise de vreun teolog catolic sau ortodox, în orice caz aparținând unei Biserici Apostolice, din zilele noastre. Cum, dacă Luther a avut o asemenea devoțiune la Sf Fecioară, s-a ajuns ca luteranii de azi, precum și cei care au ieșit din matca lor, să o desconsidere, să o numească moartă? Dacă Luther a spus că ea este Maica Domnului, de ce luteranii de azi neagă acest lucru? Mister. Sunt lucruri care nu se pot explica decât prin opera diavolului în lume, iar această alunecare tot mai mare de la credință este unul dintre ele. Mai întâi, nu mai credem în Maica lui Cristos și în locul ei eminent în Cer. Pe urmă, nu mai credem în Cristos ca Răscumpărător. Nu vedeți succesiunea ? Dar că din luterani, care credeau încă însfințenia Maicii Domnului au apărut adventiștii, care îi spun moartă (extinctă), pentru ca din aceștia să apară iehoviștii, care nu mai cred în Cristus Redemptor Mundi, asta se vede ? Am mai spus-o și pe alt topic: protestantismul duce la ateism. Este inexorabil. Rareori durează secole, uneori durează decenii. Poate dura doar cât o viață de om. E normal, părăsind Biserica, părăsești legătura cu sursa ei cea vie, părăsești Grația, fără de care virtutea supranaturală a credinței nu este posibilă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote