View Single Post
Vechi 25.05.2012, 11:08:31
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ma iertati ca sunt asa, mai fraierica, si nu ma sesizez de situatii dar totusi continui sa va intreb :
si care este aceea "credinta dreapta" in gindirea dvs. ? Ca nimeni , indiferent de aiurelile in care cred, nu ar spune vreo data cum ca ei cred intr-o credinta strimba. Toti spun ca intr-o "credinta dreapta" cred.
Si africanii neortodocsi, si islamistii, si toate religiile Indiei, si nebuniile americane si wudu si ... toti spun ca ei cred in ceea ce este drept !

Eu stiu ce sa inteleg prin "credinta dreapta" (si marturie stau cuvintele Sf. M.Marturisitorul cel absolut drept in credinta ortodoxa, aproape unicul , la un moment dat , marturisitor al dreptei credinte !)dar voiesc sa fiu sigur ca si dvs. intelegeti acelasi lucru ca si mine prin aceasta si ca nu vorbim aiurea si nu facem uz de malitiozitate numita fals "iluminare duhovniceasca "
Imi place sa dialogam (in general, dialogul poate fi un lucru folositor), dar cu folos si fara falsa cerebralitate ortodoxa. Altminteri , discutia devine caduca!

Deci spunind ca nu ma sesizez corespunzator de insinuarile dvs. imi permit sa va reintreb : dare este credinta dreapta ?

Lasati, nu va turati in zadar! Nu am insinuat nimic si nici nu sunt dispusa sa ma contrez cu absolut nimeni, dar atata timp cat aveati raspunsul in propria dvs semnatura.....
Spuneati chiar dvs ca "cine isi baga in cir cu sectantii de sectanti va avea parte". Vi se pare ca cei despre care vorbeam mai sus au o credinta dreapta?
Si sa nu uitam ca si dracii cred..(oare au o credinta dreapta?) dar cat de mult rau fac......!
Chiar, oare dracii se pot mantui? Ca tot erati nedumerit de ce sa nu se mantuiasca si ei.
Raspunsul la intrebarea pe care mi-o adresati il gasiti citind chiar printre randurile din postul dvs. Tinand cont de faptul ca sunt de religie crestin ortodoxa bineinteles!