Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Ma surprindeti profumd ! Adevarat ca basca vorbim , basca veselim !.
Ma surprinde deosebit cum ca ati inteles ca eu vizam o incompatibilitate a dvs. cu ortodoxia !
Eu v-am pus initial o intrebare : daca altii de alte credinte (si reveneam cu exemplul copilului somalez nebotezat ortodox) se pot mintui ?
Iar la punctul " NB" si dadeam exemplu de infocati ai acestui thread , infocati in explicarea a cine este MD si cum se cinsteste , pt. ca pe alt thread sa se manifeste ca ecumenisti adevarati . Adica va exemplificam incompatibilitati si va ceream parerea vis-a-vis de credinta pe care o aveti . Adica, mai departe , un ortodox atit de infocat de MD poate fi si ecumenist , crezind ca unul care nu are nici o treaba de cinstire a Ei, se mai poate mintui (vezi exemplul copilului somalez )?
Si in final v-am intrebat ce intelegeti deci prin dreapta ctedinta si ati raspuns, din punctul meu de vedere , neinspirat .
Dar de aici si pina la a intelege ca fac mindrie de cite cunostinte am eu sau ca vorbesc la misto la adresa dvs. , ori ca va declar ca fiind cu cunostinte mai reduse , ori ca ma victimizez ... este clar ca ne-am inteles ca turcul cu pistolul ! M-ati inteles prost rau de tot .
Ma indispune , cu disgratie, modul in care intelegi cuvintul scris ! Sau chiar daca nu m-ati inteles puteati cere lamuriri decit sa intelegeti ca as face mindrie si misto .
Defapt , din moment ce intelegeti ca poliloghie raspunsul meu ... inteleg despre ce este vorba !
Va rog sa ma iertati ... ca ati inteles astfel !
|
Exista zeci de scrieri ale celor indreptatiti sa spuna daca cei de alte credinte au sanse de mantuire sau nu. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, totusi, as zice ca au mai multe sanse sa se mantuiasca ecumenistii infocati aparatori ai Maicii Domnului decat sectantii care nu o recunosc pe Maica Domnului ca fiind Imparateasa cerului si a Pamantului si nu Ii dau cinstea care I se cuvine.
Ma vad nevoita sa-mi cer iertare pentru faptul ca v-am indispus si v-am produs disgratie, cu atat mai mult cu cat astazi e si zi de post. Promit ca pe viitor sa citesc de sapte ori si sa scriu o singura data(daca am ceva de spus) atunci cand e vorba de raspunsul la postarile dvs.