Citat:

| 
					În prealabil postat de iuliu46  Si pasajul asta e tot din Yannaras :O  prelungire  tipică,  dar  și  foarte  logică  a  întregii alienări  sau  înstrăinări  care  slăbește  și  înmoaie caracterul  ontologic  al  adevărului  eclezial  este  mișcarea contemporană  în  favoarea așa-numitei  „uniri”  a bisericilor,  această  faimoasă  preponderenă  a  „iubirii” care  unește  bisericile,  în  opoziție  cu  dogma  care  le desparte.  Mișcarea aceasta  este,  am  putea  spune, justificată  din  punct  de  vedere  istoric  prin  faptul că adesea  unirea  bisericilor  pare  a  se  fi  realizat  în  cadrul pietății  comune  adogmatice,  în  cadrul  pietismului.
 | 

Excelent ca ai dat citatul, eu am mai intrebat de citate din Yannaras ca sa-mi pot forma o vaga parere. Aici spune ce spun si eu, aminteste chiar si de pietismul adogmatic. Pare a nu fi adeptul conceptiilor ecumeniste, ar mai ramane doar daca e vorba de ecumenismul moderat (aici vorbeste de ecumesnimul radical, adogmatic). Acum am o parere mai clara despre Yannaras.