Citat:
În prealabil postat de iuliu46
"Statul asigură libertatea învățământului religios, potrivit cerințelor specifice fiecărui cult. în școlile de stat, învățământul religios este organizat și garantat prin lege." Art 32 din constitutie.
Deci uita ca pentru religie exista biserici.Statul asta care este obligat sa te invete sa citesti este si obligat sa te invete despre Dumnezeu in masura in care vrei asta.Si nu cred ca este chiar asa de greu sa optezi ca sa nu studiezi religia.
|
Eu mi-am exprimat parerea personala, n-am spus ca predarea religiei e ilegala; era subinteles ca ea sa face in conformitate cu legile in vigoare. Am insa dreptul ca acest aspect sa mi se para incorect. Oricum, avand in vedere citatul pe care l-ai dat, sunt curios daca statul asigura profesori pentru toate cultele recunoscute, nu doar pentru ortodocsi. Daca intr-o scoala exista, sa zicem, 4-5 elevi din familii neo-protestante si alti cativa musulmani, exista profesori si pentru ei?
Ai dreptate, pana la urma cine nu vrea poate insista si nu face religie. Ideea este insa ca predarea religiei ar trebui, dupa mine, sa se faca la cererea expresa a elevilor care doresc asta, nu automat, ca acum. Normal ar fi ca cei care vor religie sa faca cereri in acest sens, nu invers. Pe urma, la aceste ore de religie ar fi corect sa nu se puna note si absente, practicarea/invatarea unei religii fiind strict o chestiune de alegere individuala, alegere care se poate schimba in orice moment.