View Single Post
Vechi 26.05.2012, 11:57:03
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
pt. crestini ortodocsi
Sunteți absolut sigură că aceasta a fost intenția?
Dacă da, de ce dezinformați:

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Neoprotestantul spune: eu aduc slava numai Lui Dumnezeu pentru ca asa este scris, accentuand pe numai.Dar cand el citeste poezia lui Vasile Alecsandri, dedicta Elenei Negri: "Tu, care ești pierdută în neagra vecinicie,Stea dulce și iubită al sufletului meu! Și care-odinioară luceai atât de vie Pe când eram în lume tu singură și eu", nici macar el nu poate spune ca poetul n-a respectat porunca divina de a te inchina si a aduce slava numai lui Dumnezeu, "inchinandu-se" si aducand lauda unei femei,pentru ca intelege ca este vorba de cu totul altceva. Oamenii dragi ii pretuiesti si-ti manifesti pretuirea in proza, poezie, muzica, prin arta in general, sub diferite forme.
Când am acuzat noi manifestarea artistică, chiar față de maica Domnului (ca să fim strict ontopic)? Când ne-am opus noi promovării artei în Biserică, și frumosului în general? Ba, dacă ați fi sinceră, ați recunoaște că dvs. vă opuneți (exemplu: muzica instrumentală).

Dar ce se întâmplă în Biserica Ortodoxă vis a vis de maica Domnului, nu este deloc artă, este act cultic de închinare! O să repet continuu, până o să fiu înțeles: plecarea pe genunchi, cădelnițarea imaginii ei, etc. numai artă sau cinstire (în înțelesul comun al termenului) nu este, ci cu totul altceva... Nu-mi permit să scriu cuvântul, dar în forul dvs. interior recunoașteți că asta este...
Reply With Quote