Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
ACe vină am eu că acest cult are atâtea aspecte controversate?
|
Aici poate ai dreptate. Nu ești tu de vină, ci noi (adică eu în primul rând) că nu suntem mai credincioși. Starea noastră de păcătoșenie în care ne afllăm poate a generat atâtea confesiuni.
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
acest cult are atâtea aspecte controversate
|
Ia pune un pic invers problema și vezi ce rezultă. Întreabă-te înainte de a critica credința mea, dacă nu cumva credința ta (muult mai tânără decât a mea) nu e cea care are multe aspecte controversate. Credinței tale îi cam lispesc aprox 1800 de ani...pe când credința creștină ortodoxă a fost trăită neîntrerupt timp de 2000 de ani. Și nu uita că în primele secole creștinii trăiau acestă credință (a NT) în sânul Bisericii nu o citeau și o interpretau așa cum voi o faceți, Canonul Noului Testament fiind definitivat abia in secolul IV.
Și nu uita un mare aspect - unui adventist dacă îi iei Sf Scriptură, l-ai debusolat complet, pe când un creștin ortodox trăitor (un călugăr sau pustnic) se descurcă și fără (vezi pustnicii) pentru că el trăiește ceea ce i-a fost trasmis din generație în generațite timp de 2000 de ani.