View Single Post
Vechi 26.05.2012, 16:00:01
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
ACe vină am eu că acest cult are atâtea aspecte controversate?
Aici poate ai dreptate. Nu ești tu de vină, ci noi (adică eu în primul rând) că nu suntem mai credincioși. Starea noastră de păcătoșenie în care ne afllăm poate a generat atâtea confesiuni.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
acest cult are atâtea aspecte controversate
Ia pune un pic invers problema și vezi ce rezultă. Întreabă-te înainte de a critica credința mea, dacă nu cumva credința ta (muult mai tânără decât a mea) nu e cea care are multe aspecte controversate. Credinței tale îi cam lispesc aprox 1800 de ani...pe când credința creștină ortodoxă a fost trăită neîntrerupt timp de 2000 de ani. Și nu uita că în primele secole creștinii trăiau acestă credință (a NT) în sânul Bisericii nu o citeau și o interpretau așa cum voi o faceți, Canonul Noului Testament fiind definitivat abia in secolul IV.
Și nu uita un mare aspect - unui adventist dacă îi iei Sf Scriptură, l-ai debusolat complet, pe când un creștin ortodox trăitor (un călugăr sau pustnic) se descurcă și fără (vezi pustnicii) pentru că el trăiește ceea ce i-a fost trasmis din generație în generațite timp de 2000 de ani.
Reply With Quote