View Single Post
Vechi 27.05.2012, 17:24:05
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

-eu cred ca e foarte buna ora de religie,dar sunt de parere ca nu trebuie puse absente si note.
-intr-o tara cu o traditie ortodoxa,dupa 45 de de ani de comunism,ateism,...eu cred ca ora de religie in scoli e binevenita;daca ne gandim profund si duhovniceste rostul omului este sa-L caute pe Dumnezeu,si sa-si mantuiasca sufletul.
-cate informatii nu se invata la scoala si apoi se uita (sute de formule de matematica,fizica,chimie...) sau nu ne folosesc niciodata in viata,pe cand religia,credinta ne foloseste si in viata aceasta si in cea viitoare
-ce progres este acesta daca oamenii "moderni" nu mai cred in suflet ,Dumnezeu,...ci doar in materie,progresul stiintei,tehnica...toate acestea sunt trecatoare (cele materiale) iar doar sufletul e vesnic
-despre stiinta sufletului se invata inca de pe vremea lui Socrate si Platon,si ei credeau in nemurirea sufletului.Ce progres a facut omenirea daca dupa 2500 de ani multi sunt atei,necredinciosi,nu vor sa auda de religie,de ora de religie in scoli...?

SFANTUL SIMEON NOUL TEOLOG: filocalia 6:

„Dumnezeu nu este nicăieri pentru cei ce privesc trupește, căci e nevăzut. Dar pentru cei ce înțeleg duhovnicește este pretutindeni ; căci e de față, fiind în toate și în afară de toate. El este în toate și aproape de cei ce se tem de El (Ps. LXXXIV, 10), dar mîntuirea Lui e departe de cei păcătoși (Ps. CXVIII, 155).
Reply With Quote