Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Nu trebuie sa privesti cu intristare acest thread , ci ca o realitate , si sa nu uiti ca avem de invatat tot timpul unii de la altii , si am fost unl din sustinatorii grupului vostru de a ramane si a activa pe acest forum , iar domnul Mihnea stie ce spun ! Nu intamplator si dumneata faci parte din lista mea de prieteni , si asta demonstreaza ca aici nu-i vorba de ura , cum sustin unii . Prietenia adevarata iti arata si partile bune si cele mai putin bune , dar sa folosim un limbaj controlat cat de cat . Pe toti va cunosc intr un fel sau altul , cu exceptia greco-catolicului Demetrius , dar in timp il voi cunoaste si ne vom obisnui unul cu altul , ne vom tolera , daca nu putem deveni prieteni , fie si virtual ! In fine , vreau sa inchid acest subiect prin cuvintele Bisericii Catolice la problema ridicata in acest thread , si sa nu uitam ca avem cu totii de invatat din raul altora si raul nostru :
“Atacurile împotriva Papei și a Bisericii nu vin doar din exterior; suferințele Bisericii vin tocmai din interiorul Bisericii, din păcatul care se află în Biserică”, a spus el. “Este un fapt știut dintotdeauna, dar astăzi îl vedem într-un mod cu adevărat terifiant: cea mai mare persecuție a Bisericii nu vine de la dușmani externi, ci se naște din păcatul din Biserică. Și astfel Biserica conștientizează în mod profund nevoia de a învăța din nou penitența, de a accepta purificarea, de a învăța pe de o parte iertarea, iar pe de altă parte nevoia de dreptate. Iertarea nu înlocuiește dreptatea”. Cu toate acestea, a amintit Papa, “Domnul este mai puternic decât răul, iar Fecioara este, pentru noi, garanția vizibilă și maternă a bunătății lui Dumnezeu, care are mereu ultimul cuvânt în istorie”.
http://www.catholica.ro/2010/05/12/iertarea-nu-inlocuieste-dreptatea/
|
In regula, domnule Cristian, va respect parerea, asta e. In cu totul alta ordine de idei, e chiar foarte frumoasa Biserica Sf. Mercurie. Acum cativa ani, crezusem ca am gasit un sponsor pentru ea, si ii impartasisem d-lui Iliescu speranta mea, dar...stiti cum e romanul: cand e vb sa dea, o da cotita. :D Pe vremea aia, mai discutam cu parintele Adrian (mare om, cam ca pr. Tanase de la Valea Plopului, si mare lucrare face cu copii saraci) de la biserica maramureseana din zona.

Hai sa na impacam cu totii de dragul Cuiva Care ne iubeste mult de tot. O noapte binecuvantata sa aveti.