Ce bun raspuns ne da Sf. Ioam Gura de aur la cele scrise aici :
                                                                        Mosh-Neagu                                                                            

"Soluția propriei existențe            
                                                                                Pentru fiecare dintre noi, există momente când ne aflăm la o  răspântie de gânduri si vrem parcă să facem ceva. 
Care este acel „ceva”  pe care decidem într-un final să-l facem ? Sau poate nici nu e vorba de  „un final”, întrucât ne hotăram destul de repede ce să facem : punem  mana pe telecomandă si schimbăm canalele până găsim ceva ce se  potrivește stării în care ne aflăm, de obicei un film artistic, sau  poate un documentar… Uneori (mai rar) punem mâna pe o carte, deși acest  gest a devenit cu totul o excepție, fiindcă de când cu internetul,  cartea este monotonă si fadă… 
Care este primul gând în mintea noastră, spre care ne îndreptăm, atunci  când se întâmplă sa ne plictisim ? 
Cedăm primului impuls, sau ezităm  îndelung si „negociem” cu conștiința ? Câți dintre noi suntem tentați să  găsim soluția propriei existente ? Atât timp cât „ne plictisim”, ceva  nu e în regula : ori suntem bolnavi, ori suntem nehotărâți, ori suntem  limitați de resurse financiare pentru a ne pune în practică preocupările  uneori duse dincolo de limitele posibilului…
 Pe o scară de la 1 la 10,  unde se află Dumnezeu în obsesiile noastre? Cumva pe locul 11?  Iar dacă  în îngăduința noastră față de propriile slăbiciuni, Îl punem totuși pe  Dumnezeu intre 1 si 10, cât de tentați suntem să dăm fuga spre rugăciune  în momentul plictisului nostru si nu spre telecomandă, telefon la  cineva pe aceeași lungime de undă, internet să vedem ce s-a mai scris în  urma poziției noastre, într-o anumită problemă…
Fără prea multă explicație, fiecare dintre noi este 
strâmtorat în visele  lui si parcă împiedicat „sa zboare”. Am fi mult mai mulțumiți dacă am  putea face cutare sau cutare lucru. De obicei totul se învârte în jurul  banilor: „Dacă as avea bani, as călători în toată lumea asta…”; „Dacă as  avea bani, mi-as cumpăra o mașină super-tare, mi-as construi o casă pe  gustul meu, cu bucătărie mare, cu baie mare, cu  curte mare si grătar,  cu gradină si mulți trandafiri…”; „Dacă as avea bani, mi-as deschide o  afacere beton, si as avea mulți angajați care să lucreze pentru mine…”;  „Dacă as avea bani…” Dar niciodată: 
„Dacă L-as avea pe Dumnezeu în inima  mea, TOATA vistieria Lui, mi-ar fi deschisă mie, dar atunci… n-as mai  avea nevoie de nimic!...”
Care este soluția propriei noastre existențe, dincolo de preocuparea  pentru mântuirea sufletului? Ce ne lipsește cel mai mult? Ce ne dorim  cel mai mult? Dacă totuși acel ceva ne este folositor, care este „moneda  de schimb”, pentru a obține acel ceva? Este de ajuns să visăm? Cât  dintr-o săptămâna avem candela aprinsă (dacă… o avem)? Dacă totuși este  aprinsă, cât suntem dispuși să oferim rugăciunii, pentru ca visele  noastre frumoase să prindă contur? 
O fi imposibil oare ca Dumnezeu să ne ajute să scăpăm de o boala grea,  sau să avem o casă, sau să găsim un serviciu bun, sau să aflăm pe cineva  potrivit sufletului, sau orice alt gând care nu afectează în rău viata  nimănui? "
Atata cata il punem pe Dumnezeu pe o scara de la 1 la 10 si El este doar o obsesie a noastra , inseamna ca nu L-am simtit , ca de cunoscut nu putem vorbi ,
 NICIODATA !
Spune M.Neagu :"
Pe o scară de la 1 la 10,  unde se află Dumnezeu în obsesiile noastre?" ( ! ! ! )