Subiect: Teoria enzimelor
View Single Post
Vechi 29.05.2012, 09:28:14
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Printre cele mai bune surse de enzime se numără cele 12 superalimente descrise de dr Gillian McKeith: germenii, semințele de in, meiul, lucerna, aloe vera, orzul verde, pătrunjelul, quinoa, algele marine, ștevia, floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre. Dintre acestea se remarcă germenii din semințe de legume sau cereale. Germinarea duce la o predigerare a seminței, făcînd ca vitaminele, mineralele, enzimele să fie mai ușor asimilate de organismul uman. În afară de enzime, cele 12 superalimente sînt bogate în vitamine și minerale, conțin o cantitate mare de proteine și au foarte puține calorii.

Dr Gillian McKeith atrage atenția că enzimele sînt distruse dacă fierbem, coacem, prăjim, înăbușim sau chiar congelăm fructele și legumele. De asemenea, alimentele fast-food, rafinate sau cele pregătite la cuptorul cu microunde sînt sărace în enzime și substanțe nutritive. Lipsa enzimelor din dietă provoacă tulburări gastrointestinale: indigestie, arsuri stomacale, gaze, balonare, crampe, constipație, sindromul colonului iritabil, oboseală cronică și carențe de vitamine și minerale.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote