Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Sf.Ap.Pavel nu a constatat ca Eutihie era [deja] viu, ci a spus: "Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“.
E o diferenta, nu-i asa?
|
E o diferență de exprimare, însă ideea e aceeași: Eutihie avea din nou
viață în el. Sunt destule texte în care chiar versiunea ortodoxă traduce [
ψυχή]
psyche prin
viață și nu prin "
suflet". Nu mai reiau acele texte, le găsești pe celelalte două topice de profil.
Citat:
Sf.Ap.Pavel a spus ca "ceva anume" ce da viata este in Eutihie.
Tu afirmi ca este "suflarea de viata"
|
Nu eu afirm, ci Scriptura. Sufletul uman (deci ființa umană întreagă, vie) nu este demiurgică ca să "
dea viață", aceste este atributul lui Dumnezeu, doar El dă viață. Și o dă prin
suflarea de viață pe care a pus-o în om încă de la Creație (
Fac.2,7).
Citat:
dar eu asta incerc sa dovedesc ca "suflarea de viata" tine de constitutia fiziologica a omului: avem un aparat respirator format din plamani, laringe, bronhii, etc., avem boli ale aparatului respirator.
|
Da, încerci, însă faci tot gafe, căci nu poți lupta împotriva Cuvântului lui Dumnezeu ca să dovedești asta. Aparatul respirator fără "
suflarea de viață" de la Dumnezeu nu poate face nimic, precum aparatul de respirație artificială din Reanimare nu face nimic fără curent.
Citat:
In momentul in care Eutihie a murit "suflarea de viata" s-a stins. EUTIHIE MURISE! MURISERA TOATE FUNCTIILE VITALE!
|
Altă gafă! Suflarea de viață nu "
se stinge", ci se întoarce la Cel care a dat-o.
Citat:
Iar faptul ca Sf.Ap.Pavel s-a aplecat peste Eutihie si l-a luat in brate - dincolo de gestul plin de tandrete al Sf.Ap. - eu il intepretez ca fiind rugaciunea Sf.Ap.Pavel pentru acel tanar.
|
Aici în sfârșit, sunt de acord cu tine.
Citat:
Vezi, Dumnezeu a facut aceasta minune printr-un om tocmai pentru a inalta comuniunea din adunarea acelei zile, pentru a se preamari lucrurile lui Dumnezeu prin minunea invierii lui Eutihie(adu-ti aminte minunea cu orbul din nastere).
|
Înțeleg că vrei să-mi sugerezi "
sfințenia duminicii", dar ai grijă cum folosești "sabia" Cuvântului! S-ar putea să te tai singur în ea: Hristos a făcut multe vindecări în ziua sâmbetei.