View Single Post
Vechi 29.05.2012, 14:42:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Sf.Ap.Pavel nu a constatat ca Eutihie era [deja] viu, ci a spus: "Nu vă tulburați, căci sufletul său este în el“.

E o diferenta, nu-i asa?
E o diferență de exprimare, însă ideea e aceeași: Eutihie avea din nou viață în el. Sunt destule texte în care chiar versiunea ortodoxă traduce [ψυχή] psyche prin viață și nu prin "suflet". Nu mai reiau acele texte, le găsești pe celelalte două topice de profil.

Citat:
Sf.Ap.Pavel a spus ca "ceva anume" ce da viata este in Eutihie.
Tu afirmi ca este "suflarea de viata"
Nu eu afirm, ci Scriptura. Sufletul uman (deci ființa umană întreagă, vie) nu este demiurgică ca să "dea viață", aceste este atributul lui Dumnezeu, doar El dă viață. Și o dă prin suflarea de viață pe care a pus-o în om încă de la Creație (Fac.2,7).

Citat:
dar eu asta incerc sa dovedesc ca "suflarea de viata" tine de constitutia fiziologica a omului: avem un aparat respirator format din plamani, laringe, bronhii, etc., avem boli ale aparatului respirator.
Da, încerci, însă faci tot gafe, căci nu poți lupta împotriva Cuvântului lui Dumnezeu ca să dovedești asta. Aparatul respirator fără "suflarea de viață" de la Dumnezeu nu poate face nimic, precum aparatul de respirație artificială din Reanimare nu face nimic fără curent.

Citat:
In momentul in care Eutihie a murit "suflarea de viata" s-a stins. EUTIHIE MURISE! MURISERA TOATE FUNCTIILE VITALE!
Altă gafă! Suflarea de viață nu "se stinge", ci se întoarce la Cel care a dat-o.

Citat:
Iar faptul ca Sf.Ap.Pavel s-a aplecat peste Eutihie si l-a luat in brate - dincolo de gestul plin de tandrete al Sf.Ap. - eu il intepretez ca fiind rugaciunea Sf.Ap.Pavel pentru acel tanar.
Aici în sfârșit, sunt de acord cu tine.

Citat:
Vezi, Dumnezeu a facut aceasta minune printr-un om tocmai pentru a inalta comuniunea din adunarea acelei zile, pentru a se preamari lucrurile lui Dumnezeu prin minunea invierii lui Eutihie(adu-ti aminte minunea cu orbul din nastere).
Înțeleg că vrei să-mi sugerezi "sfințenia duminicii", dar ai grijă cum folosești "sabia" Cuvântului! S-ar putea să te tai singur în ea: Hristos a făcut multe vindecări în ziua sâmbetei.