View Single Post
Vechi 29.05.2012, 16:38:20
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
O, da ii accepta in monahism, traind in manastire, intersectia cu lumea, in special femeile este ocazionala!
Nu ii trimite in lume, in mijlocul oamenilor casatoriti si ii pune sa isi duca crucea acolo!
Dar, doamnă lore, tinerii laici ortodocși nu trăiesc ei în lume? În mijlocul oamenilor căsătoriți ? Nu sunt ei chemați la abstinență, neputând a avea legătură sexuală licită până ce nu își găsesc o mireasă și nu se căsătoresc cu ea ? Lucru care se poate întâmpla la 30 de ani, la 40 de ani, sau...niciodată ? Sau nu credeți că vreun credincios ortodox, trăind în lume, ar mai fi cast, ci toți sunt curvari? Deci, dacă tinerii ortodocși din lume pot fi curați și trebuie să fie curați, pentru ce tinerii preoți catolici nu ar putea fi curați și nu ar trebui să fie curați?

Citat:
Din pacate, realitatea a dovedit-o ca desfranarea in cazul clericilor necasatoriti este mai mare decat in cazul celor casatoriti!
Despre ce dovezi vorbiți aici ? Există studii, sau ați constatat dv nemijlocit că preoții ortodocși căsătoriți sunt mai puțin curvari decât ieromonahii ?
Intuitiv, eu m-aș aștepta invers: mai degrabă la ieromonahi să găsesc curățenie.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Mi-ai dat link-ul ăla ca mă conving încă o dată că semidoctismul teologic este o trăsătură comună a fanatismului ideologic ortodox și catolic, iar prostia are în mod clar o dimensiune ecumenică.

Nu demontează nimic fragmentul acela, doar cimentează niște aberații în capetele celor deja contaminați de ele.
Cuvinte mari (și tari), în buna continuitate a semidoctismului despre care vorbești, fără a arăta totuși vreun milimetru de greșeală a autorului articolului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com