O delegație inter-religioasă formată din lideri creștini și musulmani a început o vizită în Nigeria unde în lunile recente s-a înregistrat o creștere alarmantă a violenței care amenință relațiile dintre cele două comunități din Nigeria de Nord.
Delegația a fost condusă de Rev. Dr Olav Fykse Tveit, Secretar General al
Consiliului Mondial al Bisericilor (WCC) și de Prințul Ghazi bin Muhammad al Iordaniei, președinte al
Institutului Regal Aal Al-Bayt pentru Gândire Islamică.
Delegația a inverstigat situație de fapt, tensiunile prezente, uneori exacerbate de media, și s-a întâlnit cu liderii politici și religioși din Nigeria pentru a discuta despre ceea ce este de făcut pentru a evita violența.
„Lucrarea împreună a creștinilor și musulmanilor are ca scop încurajarea sfârșitului violenței și este un exemplu de cooperare inter-religioasă pentru aflarea păcii și armoniei între oameni de religii diferite” a spus Tveit.
Prințul Ghazi a spus: „Suntem aici, cu mila lui Dumnezeu, pentru a învăța de la nigerieni, despre experiența lor și despre provocările lor în apărarea armoniei, păcii și siguranței acestei mari țări, și să vedem dacă vocile internaționale religioase și instituțiile pot fi de ajutor”.
Ideea unei comisii comune creștino-musulmane ca răspuns la situațiile de violență, a venit de la inițiativa creștino- musulmană „A Common World” (O lume comună) înființată în octombrie 2007, în Geneva, unde 60 de lideri religioși ai celor două religii s-au întâlnit pentru consultare și cooperare.
Cei doi lideri religioși au discutat despre violența sectei islamiste Boko Haram, și s-a întâlnit cu urmașii celor uciși de atacurile acesteia.
Sursa: http://www.oikoumene.org