Ungurii, prin Constitutie, turcii prin vocea premierului....
E un aspect notabil.
sursa:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ul-populatiei/
""
Primul ministrul Recep Tayyip Erdogan al Turciei face furori in presa europeana dupa ce a numit avortul crima, legandu-l de agenda controlului international al populatiei.
“Nimeni nu ar trebuie sa aiba dreptul de a-l autoriza. Fie omori bebelusul in pantecele mamei sale, fie la nastere, nu e nicio diferenta”, a declarat Erdogan vineri. Acesta a continuat cu mentiunea ca
scopul avortului este “prevenirea cresterii numerice a populatiei tarii”.“Consider avortul o crima, iar replica mea la adresa membrilor media care mi se opun este aceasta: traiti si respirati Uludere. Eu spun ca fiecare avort este un Uludere”, a afirmat Erdogan, referindu-se la un raid aerian din 2011 care a condus la moartea accidentala a 34 de civili turci.
Primul ministru a mai reclamat si epidemia nationala de nasteri prin cezariana, despre care a spus ca au atins 50% si despre care este sigur ca fac parte dintr-o
campanie intentionata de control al populatiei.
Printre sustinatorii lui Erdogan se regaseste Ministrul Familiei si Politicilor Sociale, Fatma Șahin.
“Nu avem voie sa manipulam dreptul la viata dupa bunul nostrul plac”, considera Șahin, conform ziarului Hurriyet Daily News. Aceasta sustine si ingrijorarea primului ministru cu privire la nasterile prin cezariana, afirmand ca
“cezariana reprezinta o operatie chirurgicala, chiar daca [pare] nedureroasa, si creeaza riscuri in ce priveste sanatatea mamei”.
Canan Gullu, sefa Federatiei Asociatiilor Feminine, pretinde ca prin pozitia impotriva avortului, primul ministru
“ataca femeile”. “Intr-un asemenea congres al partidelor, primul ministru ar fi trebuit sa discute despre problemele cu care se confrunta femeile, cum ar fi somajul, violenta domestica sau reprezentarea inadecvata in viata politica, nu sa faca politica din trupurile femeilor”, a declarat aceasta.
Avortul la cerere pana in cea de-a zecea saptamana de sarcina este legal in Turcia din 1983.""