Subiect: Teoria enzimelor
View Single Post
Vechi 30.05.2012, 09:46:43
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De remarcat că drojdia uscată ieftină, cea de ~ 70 de bani, conține o chimicală, un E nociv. Există drojdie uscată fără acel coservant sau ce-o fi, dar costă cam 4 lei! Sau mai este varianta de a folosi maia, care și aia costă mai mult decît pîinea de la magazin. De aceea este de preferat să folosim drojdia umedă care este ieftină și, din cîte știu, nu conține substanțe artificiale "bonus". Voi reveni cu detalii dacă voi reuși.
Eu folosesc drojdia umeda (Pakmaya, 500g). Pentru a nu mucegai, impart intreaga cantitate in zece bile a cate 50 de grame si o tin la congelator. La congelator, enzimele nu se pierd, ele reactivandu-se cand drojdia revine la temperatura normala. Drojdia umeda este naturala si nu contine nimic nociv, insa accelereaza procesul de fermentatie, ceea ce duce la un alt minus: enzimele din grau nu au vreme sa se produca, decat in mica masura. Din pricina timpului, folosesc aceasta drojdie. Exista insa o maia ce poate fi facuta in casa, insa necesita mai mult timp. Cumva, de pe o zi pe alta. Voi adauga reteta, daca va fi cazul.

Reply With Quote