View Single Post
Vechi 30.05.2012, 16:35:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În mai multe locuri. Spre exemplu, aici: Acela prin care Sf Spirit purcede în principal este numit Dumnezeu Tatăl. Am adăugat termenul "în principal" fiindcă Sf Spirit este purces, de asemenea de la Fiul (De Trinitate, 1529).

Formularea "de la Tatăl prin Fiul" este cu totul satisfăcătoare pentru Biserica Catolică, menționând că Fiul are un rol în purcederea Sf Spirit. De aceea, a adoptat-o, împreună cu Biserica Ortodoxă, la Conciliul Ecumenic de la Florența. De fapt, este chiar formularea de la Niceea II ("Profesiunea de Credință", A.D. 787).
Numerosi sfinti spun de Filioque: Fer. Augustin, Augustin de Hippo si Augustin de Hipona. In rest toti spun dogma adevarata, dar pentru catolici e important ca spune papa, papa nu poate gresi in dogma, deci nu are cum sa fie altfel, e imposibil. Mai degraba gresesc toti sfintii decat sa greseasca papa. :)
Catolicii dau argumente din ce spun sfintii, dar chiar acei sfinti ii contrazic, spunand ca "prin Fiul" se refera la trimiterea Duhului dupa Cincizecime. Ca si cum noi intr-o discutie cu cneva necredincios am da ca argument in privinta Sfintei Treimi ca asa cred si martorii lui Yehova. E de fapt un contraargument, ei spun exact invatatura ortodoxa, e un argument pentru ortodocsi.
Reply With Quote