Citat:
În prealabil postat de ucenic
Una este interpretarea subiectiva a unui text si alta este relationarea cu Hristos.
|
Poate imi explici si mie cum dintr-o cunoastere stramba poate deriva o relationare corecta.
Citat:
Inaintea Celui ce te-a zidit esti ca o carte deschisa. Pocainta adevarata se face inaintea Celui ce stie totul, inaintea Celui ce te cunoaste pe deplin.
|
Ca teorie, afirmatia este corecta.
Practica insa omoara pe multi.
Citat:
Constiinta este luminata de Duhul Sfant. Cine poate fi mai obiectiv decat El?
|
Este in masura in care se lasa iluminata.
Citat:
Ai dreptate, asta nu poate fi demonstrat pe forum. Acum intreb, ma judecati lipsindu-ma de prezumtia de nevinovatie?
|
Prezumtia exista in absenta faptelor care sa demonstreze vinovatia.
Apartenenta la un cult eretic este deja o fapta care inaltura orice alta prezumtie.
Citat:
La tribunal se jura pe Biblie. Pe mine Hristos m-a invatat sa nu jur pe nimic ci "Da" al meu sa fie "Da", "Nu" al meu sa fie "Nu".
|
Nu cred ca ti se pune la indoiala partea de onestitate de care esti constient..
Citat:
Iata, eu zic: Da, am relatie cu Iisus Hristos in rugaciune; desi cad adesea, gresesc de multe ori, El ma avertizeaza, daca nu iau seama ma mustra, daca nu ma indrept ma pedepseste si toate acestea pentru ca ma iubeste si pentru ca ma vrea o vesnicie alaturi de El.
|
Un om poate nutri multe convingeri.
Nu toate sunt neaparat si in intregime adevarate dar chiar si asa ii pot genera un grad de satisfactie care pentru el sa fie suficient ca sa nu-si mai puna alte intrebari.