Citat:
În prealabil postat de andravenache
Din experienta, fiecare spune ca e mai bine cum e celalalt. Adica aia casatoriti le spun celor necasatoriti: "ferice de voi, ca nu aveti griji". Cei necasatoriti spun casatorititlor: "ferice de voi ca aveti cu cine imparti grijile"
Si tot din experienta mea... mai mari sunt regretele pentru ceva ce nu ai facut decat pentru ceva ce ai facut 
|
Aiurea, ambii au griji, unul cu problemele specifice (casa, gospodaria, etc.) si casatoria in sine (oare daca..) si celalat cu grijile care deriva din faptul ca n-are ajutor + cele de genul "eu de ce nu gasesc".
Citat:
Domnisoara care a deschis topicul nu incerca sa gasesca motivul pentru care nu s-a maritat, ci cauta alinare. Motivul, cel putin in cazul meu, cred ca este voia lui Dumnezeu, caci in rest nu ma deosebesc prea mult de alte fete de varsta mea care s-au maritat. Poate chiar (scuza-mi lipsa de modestie) in comparatie cu unele dintre ele am o calitate sau doua in plus.
|
Depinde..eu am cunoscut o domnisoara tot la varsta inaintata, tot singura, credincioasa si virtuoasa foarte care poate intr-un context asemanator (mai superifcial, forumistic) s-ar fi mirat si altii de ce nu e maritata, cum de altfel m-am mirat si eu la inceput - pana am cunoscut-o si in anumite imprejurari si i-am vazut si firea ascunsa ca sa zic asa, pe urma am inteles ca nu o sa-i fie usor sa se marite daca se va marita vreodata.
Poti sa zici ca o fi si voia lui Dumnezeu, sa nu chinuie vreun barbat sau poate o fi Dumnezeu in impas si nu o fi gasit un barbat de insurat cu atata rabdare si tact - e si asta un punct de vedere dar poate ca si Dumnezeu si-ar fi schimbat pespectiva daca d'soara ar fi facut ceva terapie emotionala si si-ar fi insusit niste elemente de conduita si metode de temperat caracterul.
Bine, nu toate problemele se rezuma la acest caz, doar un exemplu cum aparentele inseala.