30.05.2012, 22:52:54
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
|
|
Citat:
În prealabil postat de delia31
Inainte de a va indigna de aceste cuvinte, v-as reaminti cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5; 1Timotei1-20, sau Galateni 1,9;
In functie de cum inteleg neoprotestantii aceste cuvinte, li se poate explica ce e si cu acele cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie, pe care le incrimineaza.
1.Ce intelegeti stimati neoprotestanti din cuvintele apostolului Pavel din 1Corinteni 5, atunci cand acesta le zice in legatura cu un incestuos: „pe unul ca acesta să-l dați Satanei spre pieirea trupului, pentru ca sufletul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus” ?
Doriana, daca tu ai fi trait pe vremea apostolului Pavel si ai fi fost un cetatean din Corint, eventual ruda cu incestuosul, ce ai fi facut? L-ai fi dat satanei asa cum precizeaza Sf. Pavel sau nu? Ce intelegi prin „spre pieirea trupului, pt. ca sufletul sa se mantuiasca”?
2. Dar din cuvintele aceluiasi apostol Pavel din 1 Timotei 1-20?
„Când am plecat în Macedonia te-am îndemnat să rămâi în Efes ca să le poruncești unora să nu învețe învățături străine .... Pe aceasta (credinta si constiinta buna) lepădând-o unii, și-au pierdut credința ; între ei sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat Satanei ca să se'nvețe să nu blasfemieze".
Ce intelegi tu ca a facut Apostolul Pavel cand zice ca i-a dat satanei pe Imeneu si Alexandru?
3.Sau la ce se refera Sf. Pavel in Galateni 1,9 cand zice „anatema sa fie”?
„Dacă cineva vă propovăduiește altceva decât ceea ce ați primit, anatema să fie”
|
Delia, asa mi s-a raspuns mereu; cu citate din Biblie. Dar intelege, te rog, ca 2 miliarde de oameni, intre care multi copii sau netraitori ai credintei, deci nepropovaduitori, nu pot fi luati la gramada si anatemizati fara macar ca BO sa ridice vreun deget incercand sa-i mantuiasca, fiindca nici macar nu ii cunoaste. Adica, te nasti si afli ca esti dat anatemei de catre ortodocsi. Sau pote nu afli niciodata... Hmmm...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|