Citat:
În prealabil postat de delia31
Nu, ideea era alta.
Vroiam doar sa stiu daca dvs. np, sunteti asa de indignati doar la auzul acelor cuvinte din randuiala revenirii la ortodoxie sau va indignati si la cuvintele apostolul Pavel care cere unei comunitati intregi sa-l blesteme si excomunice pe acel incestuos.
|
Nu mai sunt indignata. Am fost odata, dar m-am obisnuit cu ideea.
Citat:
E posibil sa ma insel, dar din ce ai spus, s-ar putea cumva deduce, ca motivul care te retine sa revii la ortodoxie e dat de acea randuiala care cere lepadarea de toate ereziile si ruperea relatiilor cu cei care continua sa le sustina.
|
Aceasta randuiala a fost pentru mine odata o pricina de poticnire. Dar nu asta ma retine, ci faptul ca nu vad ce as gasi mai mult decat pot gasi aici unde sunt. Poate ca sunt oarba, dar asta e...
Citat:
De aceea am intrebat, tu ce ai fi facut daca ai fi fost ruda cu acel incestuos din Corint, despre care apostolul Pavel le-a zis celorlati sa-l dea satanei?
L-ai fi dat sau nu?
|
Daca ar fi fost ruda cu mine as fi rupt de mult contactele cu el. Insa a-l da pe mana satanei nu inseamna blestem, ci anathema, adica acea aruncare peste gard, lipsire de sprijinul Bisericii, excludere. Iar cand nu esti in Biserica pe mana lui Dumnezeu, esti afara, pe mana satanei. Iar atunci cand satan pune mana pe un fost crestin e vai de el, caci se razbuna pentru toate rugaciunile de dinainte. :) Ii nimiceste trupul si chiar sufletul, daca Dumnezeu ii da voie sa o faca.