Citat:
În prealabil postat de ancah
Stie toata lumea cat e de grea lupta cu mandria.
Zilele acestea a tot fost vorba de tineri si batrani. Si gandindu-ma la diferentele dintre tineri si batrani, am realizat o posibila vinovata de mandria noastra fara margini, de care suntem mai mult sau mai putin constienti: si anume, puterea de seductie.
Atentie deci la puterea proprie de seductie, caci alimenteaza infinit de mult mandria noastra. Se retrage, sta ascunsa si avem impresia ca nici n-o avem, dar se poate activa oricand, impiedicandu-ne sa devenim smeriti.
|
Eu tot nu inteleg.
Mandria- greu si urat pacat!
Puterea de seductie consider ca este un dar: unii il au, altii nu. Puterea, posibilitatea in sine. Depinde insa cum o folosim.
Poate sa insemne fusta mini care ia ochii sefului- da, asta da diferenta tineri-batrani!
Dar poate fi o personalitate placuta care leaga usor relatii cu ceilalti oameni. Aceasta cred ca e ceva placut lui Dumnezeu.
Urzicuta, nu te vad sa fii in prima categorie!
Daca da mandrie sau nu- asta poate sa depinda de fiecare. Daca da superioritate sau nu- nu mai mult in care unii sunt mai inteligenti ca altii, iau note mai bune la examene, etc.
Dumnezeu are grija de noi si da fiecaruia daruri diferite. El are planurile Lui cu noi. Noi doar trebuie sa ne ridicam la inaltimea darurilor Lui, sa le folosim cum trebuie. Adica,IN IUBIRE fata de ceilalti.
Sa nu cadem in invidie, care este a uratorului de oameni.