View Single Post
  #10  
Vechi 31.05.2012, 13:49:48
MihaiG MihaiG is offline
Banned
 
Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Mesaje: 1.242
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikkun_olam Vezi mesajul
Deci, după cum ți-am spus un prunc botezat catolic nu este un om născut cu adevărat din Dumnezeu. Poate fi considerat în potență, dar nu în realitate. Nașterea din Dumnezeu are anumite criterii, condiții pe care dacă cineva nu le împlinește nu este născut din Dumnezeu. Acele criterii se găsesc în Sfânta Scriptură și la Sfinții Părinți care au interpretat în mod autentic creștin Scriptura. Nefiind născut din Dumnezeu în mod autentic, real ci doar spălat de păcate prin apa botezului un prunc nu este apt pentru împărăția lui Dumnezeu și nefiind apt nu poate să ajungă acolo. Asta nu înseamnă că ar fi condamnat, ci doar că nu poate să intre în împărăția lui Dumnezeu. Cine știe, poate altădată .... Catolicii care susțin că nașterea din Dumnezeu are loc la botezul pruncilor sunt eretici și calcă în picioare adevărul și Scripturile lui Dumnezeu.

„Oricine este născut din Dumnezeu nu comite păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în el și nu poate să păcătuiască pentru că este născut din Dumnezeu. În aceasta se recunosc fiii lui Dumnezeu și fiii diavolului: oricine nu săvârșește dreptatea și nu-l iubește pe fratele său nu este din Dumnezeu.” (1 Ioan 3, 9-10)
Nu ați răspuns la întrebare: ce se întâmplă cu sufletul unui copil care moare după ce a primit botezul ortodox, merge în Rai sau în Iad ?
Reply With Quote