View Single Post
Vechi 31.05.2012, 19:42:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit " Povesti " adevarate !

Părintele Athanásios Heneín. Întoarcerea la ortodoxie a conducătorului copților din Atena

În fața unui astfel de eveniment, în locul cuvintelor noastre e mai bine să vorbească însuși Părintele Athanasie despre binecuvântata sa întoarcere la Viața cea adevărată, la Adevăr, care există doar în unica Biserică Soborniceasca și Apostolică, în Ortodoxie. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru lucrările lui minunate și îi urăm Părintelui Athanasie, cu mijlocirile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor Sfinților, ca Domnul noastru Iisus Hristos să-l binecuvinteze, să-l miluiască și să-l sprijine pe el și pe întreaga lui familie. De asemenea, îi mulțumim pentru încrederea pe care ne-a arătat-o și pentru textele pe care ni le-a trimis și pe care le publicăm încet-încet în greacă și arabă, spre folosul sufletesc și slava lui Dumnezeu:

Mulți vorbesc despre erezie, unii chiar scriu despre ea, dar puțini sunt cei care s-au hrănit cu amărăciunea ereziei, și cu mult mai puțini sunt cei care o au trăit-o și și-au dat sângele ca să se elibereze din captivitatea ei”.

Erezia este un mod de viață, este o mare închisoare, este o boală atât sufletească, cât și trupească. Eu, Athanásios Heneín, le-am trăit toate aceste lucruri tragice, conducător fiind al comunității copte din Atena vreme de 15 ani.

Copți împart persoana lui Hristos al nostru și desființează realitatea interumană și prezența Lui reală în lume și în Biserică.

Minunea vindecării mele și a întoarcerii mele la mama noastră, Biserica Ortodoxă, s-a făcut prin Harul lui Dumnezeu cel Întreit, dar și datorită dragostei reale a Preasfințitului Mitropolit al Pireului, k. k. Serafim, a lui gheronda Methódios Kritikoú și a părinților Sfintei Mânăstiri a lui Hristos Înviat.

Aceste cuvinte pe care le citești, iubite cititor, sunt mărturisire a credinței, dar și exemplu de recunoștință, precum și o chemare la conlucrarea noastră, a tuturor, pentru ajutorarea copților simpli (din care 15000 locuiesc în Atena) spre a cunoaște frumusețea Ortodoxiei.

Sursa :

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...e-b1-p1398.htm