Citat:
În prealabil postat de sophia
Ba nu vorbim de India.
Mihnea a dat un exemplu din SUA. Se discuta la general aici.
Medicii nu sunt angajatii bisericii. Ei trebuie sa-si faca profesia si trebuie sa respecte cerintele spitalului sau clinicii. De la ei primesc bani ca sa traiasca.
Nu pot sa refuze tratamente pe motivul ca acestea contravin credintei lor.
Si cand isi alege profesia stie precis ce i se cere.
Un ginecolog stie ca avortul intra in gama tratamentelor unui ginecolog, la fel cum intra si tratamente pentru a ajuta procreerea, sau fibroame, nasteri etc.
Nu poate sa spuna: pardon, ma fac ginecolog, dar eu asta si asta si asta nu fac.
Asta este realitatea.
lore86 - n-am inteles care este morala povestii tale. Adica ba da, tu zici sa nasca prunci la nesfarsit pana apare si celalalt sex. Si daca nu apare totusi?
Eu din cate stiu barbatul este cel care determina genetic sexul copiilor. Dar atunci cum de se pot face copii de ambele sexuri de la acelasi barbat?
|
Sunt si ginecologi crestini care nu fac avorturi;ce poate fi anormal in asta?
Mi-a povestit cineva care s-a dus sa faca avort ca doctorul a avut o lunga conversatie cu ea,ca un duhovnic,de ce nu vrea sa-l tina?are prea multi copiii?ah,nu are deloc?pai atunci ar fi bine sa-l tina,poate nu va intalni inca o data cu aceasta sansa de a fi mama,i-a vb despre multe exemple ale mamelor care-si cresc singure copiii...Doctorul a incercat s-o determine sa renunte,a chemat-o la consultatie peste cateva zile sa vada daca si-a schimbat opinia,si pt ca decizia ei a fost nestramutata a trimis-o altui doctor sa-i faca avortul.
Pe mine una,m-a impresionat profilul moral al acestui doctor :)
Spermatozoidul determina sexul viitorului copil,in momentul fecundarii,in sensul ca depinde care spermatozoid se va intalni cu ovulul,cel purtator de cromozom Y sau cel cu cromozom X ??
Cele doua tipuri de spermatozoizi, cei care poarta cromozomul X si cei care poarta cromozomul Y, au proprietati diferite. Spermatozoidul cu cromozomul Y (cel care da sexul baietilor) este mai mic, cu capul rotund, mai rapid, mai fragil si cu o durata mai mica de viata. Spermatozoidul cu cromozomul X (cel care da sexul fetitelor) este mai mare, cu capul oval, mai lent, mai elastic si cu o durata mai mare de viata.