View Single Post
Vechi 02.06.2012, 01:57:51
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iRoDiOn Vezi mesajul
Dupa o serie de intrebari, vin acum cu o alta intrebare, care cred ca ne intereseaza pe toti.

Cum trebuie sa fie crestinul de astazi?

ne confruntam cu atatea probleme, atata aroganta, indiferenta, rautare etc.
cum trebuie sa fim noi in Hristos. Vreau fapte concrete, ce trebuie sa fac ca sa fiu un crestin model?
ce tip de viata sa 'adopt' pt. a fi crestin in adevaratul sens al cuvantului?

Daca se poate as vrea un 'tipar' dupa care sa-mi chidez viata. Vreau fapte concrete, nu povesti din carti.
Asadar va rog sa postati raspunsul dvs. in acet topic (cat de multe) pt. a ma ajuta pe mine si pe altii, care cu siguranta si-au pus acesta intrebare pe care eu v-am adresat-o.
Daca vrei sa fii un crestin adevarat, trebuie sa te straduiesti sa pretuiesti persoana. Una din multele ispite pe care le are un crestin, este sa subestimeze persoana, sa nu se raporteze corect la ea. Ca sa fiu corect inteleasa, o sa iti dau un exemplu.

Mi-a povestit o prietena despre o doamna care din tinerete a fost credincioasa. In perioada comunista a suferit pentru credinta ei, iesind oarecum in evidenta prin felul de a se imbraca. Se spovedea des, avea o randuiala de rugaciune, facea cele 7 Laude zilnic + alte Acatiste, sfatuia si pe altii si le vorbea despre Dumnezeu. Avea o sora mai mare decat ea cu cativa ani, care s-a imbolnavit grav. Era la pat si nu mai putea face nimic. Doamna credincioasa nu a putut sa o ajute (sau mai bine spus a vizitat-o extrem de rar, pentru ca nu putea sa sara peste randuiala de rugaciune). Nu spun asta ca sa o judec, nici nu afirm ca rugaciunea nu este importanta, dar exista acest pericol de a cadea in formalism si sa ne inchidem inima fata de aproapele. Ortodoxia este o cale a echilibrului. In acest sens, foarte interesanta mi s-a parut povestirea Omorul, scrisa de Cehov.
Reply With Quote